Situaţia pieţelor financiare s-a îmbunătăţit în ultimul an

Pieţele financiare se află într-o situaţie mult mai bună faţă de acum un an, dar fragilitatea accentuată a acestora se menţine, a declarat Mario Draghi, şef al Comitetului pentru Stabilitate Financiară (FSB) şi guvernator al Băncii Italiei.

19 afișări
Imaginea articolului Situaţia pieţelor financiare s-a îmbunătăţit în ultimul an

Situaţia pieţelor financiare s-a îmbunătăţit în ultimul an (Imagine: Mediafax Foto)

Draghi a explicat că progresul este datorat, în mare parte, măsurilor extraordinare, monetare şi bugetare, introduse de guverne, respectiv sumele de ordinul miliardelor de dolari folosite de state pentru consolidarea băncilor şi sistemelor financiare, în timpul celei mai grave crize declanşate după Marea Depresiune.

"Este adevărat, băncile au fost capabile să îşi majoreze capitalul, profitabilitatea lor s-a îmbunătăţit semnificativ, ca şi lichidităţile de condiţiile de finanţare. În acelaşi timp, fragilitatea sistemului este substanţială", a arătat Draghi.

El a făcut declaraţiile după o reuniune a FSB, la sediul Băncii pentru Reglemente Internaţionale din oraşul elveţian Basel.

Din FSB fac parte reprezentanţi de rang înalt din bănci centrale, autorităţi de reglementare, miniştri de Finanţe, oficiali ai instituţiilor financiare internaţionale şi ai altor organisme.

Comitetul a fost înfiinţat pentru identificarea şi eliminarea vulnerabilităţilor sistemice, redactarea unor reglementări mai eficiente în interesul stabilităţii financiare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici