SNLO ar putea întrerupe producţia pentru 30 de zile

Societatea Naţională a Lignitului Oltenia (SNLO) Târgu Jiu ar putea întrerupe producţia pentru 30 de zile, începând din 15 iunie, din cauza scăderii cererii de cărbune, perioadă în care salariaţii vor fi plătiţi cu 75% din salariul de bază brut, plus sporul de vechime, a anunţat marţi compania.

32 afișări
Imaginea articolului SNLO ar putea întrerupe producţia pentru 30 de zile

SNLO ar putea întrerupe producţia pentru 30 de zile (Imagine: Radu Vioreanu/Mediafax Foto)

Propunerea va fi discutată la 31 mai de conducerea SNLO cu ministrul Economiei, Adriean Videanu, ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea, şi preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, Sorin Blejner. La discuţii vor participa şi preşedinţii sindicatelor SNLO.

"Având în vedere programul livrărilor de cărbune redus din lunile iunie şi iulie de un milion de tone, respectiv 1,1 milioane de tone, şi stocul de cărbune preconizat la sfârşitul lunii mai, de aproximativ 800.000 de tone, s-a convenit întreruperea activităţii de producţie la subunităţile SNLO pe perioada 15 iunie 2009-15 iulie 2009", se arată într-un comunicat al SNLO.

În această perioadă vor fi epuizate stocurile, astfel încât la reluarea activităţii să se livreze o cantitate medie lunară, începând cu luna august, de 1,4 milioane de tone.

"Această cantitate va asigura un echilibru între venituri şi cheltuieli, fapt ce va conduce la intrarea în normalitate a activităţii societăţii", se arată în comunicat.

Societatea Naţională a Lignitului are circa 9.500 de angajaţi.

Reprezentanţii SNLO şi cei ai autorităţilor vor mai discuta la sfârşitul lunii mai despre deblocarea financiară a societăţii, care are de încasat peste 340 de milioane de lei şi arierate sub 200 milioane lei, precum şi despre realizarea programului de restructurare a SNLO negociat între administraţie şi sindicate.

Totodată, se va stabili cantitatea de lignit pe toată perioada de valabilitate a strategiei energetice naţionale şi se va discuta emiterea unui act legislativ care să prevadă condiţiile de pensionare a angajaţilor din carierele de lignit.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici