SOCAR va majora cu 35 milioane de euro capitalul firmei cumpărate de la acţionari români

Copania azeră de stat SOCAR a cumpărat de la soţii Iulian şi Doina Berescu restul de 10% din acţiunile SOCAR Petroleum, fosta Romtranspetrol, achiziţionată în proporţie de 90% în 2011, şi va majora capitalul social al firmei cu 35 milioane de euro.

354 afișări
Imaginea articolului SOCAR va majora cu 35 milioane de euro capitalul firmei cumpărate de la acţionari români

SOCAR va majora cu 35 milioane de euro capitalul firmei cumpărate de la acţionari români (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Tranzacţia face parte din demersul strategic al companiei noastre de a-şi consolida poziţa pe piaţa din România", a declarat într-un comunicat directorul general al SOCAR România, Hamza Karimov.

SOCAR a intrat pe piaţa românească a distribuţiei de carburanţi prin achiziţia, în 2011, a 90% din acţiunile Romtranspetrol din Botoşani, deţinută de soţii Iulian şi Doina Berescu.

Compania azeră are o reţea de 22 de benzinării în România şi vrea să ajungă la 300 de unităţi în decurs de câţiva ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici