Solicitările de finanţare pentru proiecte pilot şi crearea de noi produse agricole se depun de luni

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) primeşte, în perioada 10 decembrie, ora 9:00, şi 1 martie 2019, ora 16:00, solicitări de finanţare prin submăsura 16.1 din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020).

172 afișări
Imaginea articolului Solicitările de finanţare pentru proiecte pilot şi crearea de noi produse agricole se depun de luni

Solicitările de finanţare pentru proiecte pilot şi crearea de noi produse agricole se depun de luni

Prin această măsură pot fi finanţate proiectele de înfiinţare şi funcţionare a grupurilor operaţionale pentru dezvoltarea de proiecte pilot şi noi produse în sectorul agricol.

De asemenea, se vor primi solicitări de finanţare pentru proiectele de înfiinţare şi funcţionare a grupurilor operaţionale pentru dezvoltarea de proiecte pilot, noi produse, prin submăsura 16.1a (pomicol) în perioada 10 decembrie 2018, ora 9:00, şi 15 martie 2019, ora 16:00.

Alocarea financiară stabilită pentru prima sesiune de primire a solicitărilor de finanţare pentru înfiinţarea şi funcţionarea grupurilor operaţionale în sectorul agricol este 6,7 milioane de euro şi de aproape 5,82 milioane de euro pentru sectorul pomicol.

„Dezvoltarea proiectelor pilot, atât în sectorul agricol, dar mai ales în cel pomicol, reprezintă o oportunitate excelentă pentru fermierii români de a fi inovativi şi de a deveni competitivi, la nivel european. Practic, se oferă posibilitatea realizării cercetării pentru obţinerea unor soluţii în vederea eficientizării tehnologice, dar şi pentru crearea de noi produse, iar pentru acestea beneficiarii au la dispoziţie 500.000 de euro”, a precizat Adrian Chesnoiu, directorul general al AFIR.

Pentru submăsurile 16.1 şi 16.1.a există o abordare în două etape, conform precizărilor din fişa măsurii. Astfel, în prima etapă (29 ianuarie – 30 aprilie 2018), a fost lansată o sesiune de depunere a Cererilor de exprimare a interesului (CEI) pentru accesarea finanţării proiectelor, iar, în etapa a doua, va avea loc depunerea, evaluarea şi selecţia proiectului detaliat al Grupului Operaţional (GO).

Valoarea maximă a sprijinului acordat prin sM 16.1 şi sM 16.1a pentru dezvoltarea proiectelor pilot, noi produse, procese şi tehnologii este de 500.000 de euro, per proiect. Pentru aceste submăsuri, pragul minim pentru depunerea proiectului este de 10 puncte.

Cererile se depun online pe pagina oficială a Agenţiei, iar pentru întocmirea documentaţiei necesare obţinerii finanţării, solicitanţii interesaţi au la dispoziţie Ghidul solicitantului şi anexele aferente sM 16.1 şi 16.1a, documente pe care le pot consulta pe site-ul Agenţiei, la secţiunea „Investiţii PNDR”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici