Şomajul din SUA a scăzut în iulie, după ce înfiinţarea de locuri de muncă s-a accelerat

Înfiinţarea de locuri de muncă în Statele Unite s-a accelerat peste aşteptări în iulie, iar şomajul a scăzut de la 9,2% la 9,1%, ca urmare a angajărilor din sectorul privat, evoluţie care ar putea calma temerile privind intrarea economiei într-o nouă recesiune, transmite Reuters.

171 afișări
Imaginea articolului Şomajul din SUA a scăzut în iulie, după ce înfiinţarea de locuri de muncă s-a accelerat

Şomajul din SUA a scăzut în iulie, după ce înfiinţarea de locuri de muncă s-a accelerat (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Numărul de locuri de muncă din Statele Unite a crescut cu 117.000 în iulie, potrivit Departamentului Muncii, peste aşteptările de 85.000 ale pieţelor financiare. Rata şomajului a coborât la 9,1%, de la 9,2% în iunie, însă această evoluţie s-a datorat mai ales ieşirii unui număr mai mare de persoane de pe piaţa muncii.

Datele pentru lunile mai şi iunie au fost revizuite, rezultând că au fost create cu 56.000 de locuri de muncă mai mult decât a fost anunţat anterior.

Raportul este primul semn macroeconomic încurajator din ultima perioadă.

Temerile că Statele Unite ar putea aluneca iar în recesiune, împreună cu incapacitatea Europei de a controla criza datoriilor suverane, au afectat puternic pieţele financiare. Economiştii consideră că şansele unei noi recesiuni sunt de până la 40%.

Creşterea economică din Statele Unite a încetinit în prima jumătate a anului, alimentând temerile investitorilor. Produsul Intern Brut a urcat, anualizat, cu numai 1,3% în trimestrul al doilea, faţă de 0,4% în primele trei luni ale anului.

Întreaga creştere a numărului de locuri de muncă în iulie se datorează sectorului privat, cu un avans de 154.000 de posturi, în timp ce ştatele de plată ale autorităţilor au înregistrat o evoluţie negativă, pentru a noua lună consecutiv, de 37.000 de posturi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici