Sondaj: Unul din 2 utilizatori Binance se bazează pe cripto pentru a câştiga venituri suplimentare

Aproape jumătate dintre utilizatorii Binance se bazează pe cripto pentru a câştiga venituri suplimentare, 19% pentru a economisi bani, iar 9% pentru a compensa inflaţia, potrivit unui sondaj publicat vineri de un serviciu internaţional de schimb valutar digital online.

126 afișări
Imaginea articolului Sondaj: Unul din 2 utilizatori Binance se bazează pe cripto pentru a câştiga venituri suplimentare

Sondaj: Unul din 2 utilizatori Binance se bazează pe cripto pentru a câştiga venituri suplimentare

Sondajul a relevat şi că 36% din utilizatorii serviciului îşi propun să obţină securitate financiară şi independenţă, taxele ridicate şi timpii lungi de tranzacţionare au fost identificate drept provocări cheie în sistemele financiare tradiţionale şi au determinat utilizatorii să prefere activele digitale pentru tranzacţii mai rapide şi mai ieftine, iar majoritatea respondenţilor cred că criptomonedele pot promova egalitatea financiară, oferind tranzacţii sigure şi transparente, împuternicind populaţia nebancară.

Din sondajul Binance a relevat că aproape jumătate (45%) dintre utilizatorii platformei au indicat câştigarea de venituri suplimentare ca fiind principalul lor motiv pentru utilizarea cripto, urmat de economisirea banilor (19%) şi compensarea inflaţiei (9%).

Mai mult de o treime (36%) dintre respondenţi au indicat că atingerea securităţii financiare şi a independenţei a fost principala motivaţie pentru a utiliza cripto pentru economii.

Mai mult de o treime dintre respondenţi au spus că taxele ridicate (19%) şi timpul lung de tranzacţionare (14%) au fost cele mai mari provocări atunci când este vorba de sistemele şi serviciile financiare tradiţionale.

De asemenea, majoritatea respondenţilor (76%) au indicat că cripto poate juca un rol în reducerea inegalităţii veniturilor sau a disparităţilor financiare din societate. Acesta reduce dependenţa de instituţiile financiare tradiţionale (19%), este transparent şi sigur (18%), oferă acces financiar populaţiei nebancare şi nebancare (17%), permite tranzacţii transfrontaliere fără intermediari (16%) şi oferă un control mai mare asupra activelor şi investiţiilor (16%).

Între respondenţii ai căror scop principal este să câştige venituri suplimentare din cripto, 23% au indicat că scopul lor era să suplimenteze venitul principal, cu încă 23% utilizându-l pentru a economisi pentru o casă şi 21% pentru a investi în alte active digitale.

Peste o treime (36%) dintre respondenţi utilizează cripto pentru achiziţii în mod săptămânal, cu mai mult de jumătate (58%) dintre ei utilizând cripto pentru achiziţii online, inclusiv achiziţionarea de bunuri, servicii, produse digitale, urmată de 12% care o utilizează pentru tranzacţii internaţionale şi încă 12% pentru achiziţii în magazine.

Majoritatea utilizatorilor nu sunt la început de drum în cripto, cu 59% dintre respondenţi care utilizează cripto de 1-5 ani, 14% de peste cinci ani şi 12% sunt noi în cripto, activi de mai puţin de şase luni.

36% din respondenţi utilizează cripto pentru a economisi bani, deoarece oferă securitate financiară şi independenţă, 16% pentru a obţine randament mai bun pentru economiile lor şi 14% pentru a economisi pentru pensie.

Respondenţii au împărtăşit modul în care cripto le-a influenţat pozitiv viaţa, 20% raportând că a crescut valoarea portofoliului lor de investiţii, 18% declarând că le-au fost oferite oportunităţi de a câştiga venituri suplimentare, 15% putând accesa mai multe servicii financiare, 14% îmbunătăţind controlul financiar şi 12% beneficiind de tranzacţii transfrontaliere mai rapide şi mai ieftine.

Rezultatele sondajului se bazează pe un eşantion total de 1.172 de persoane. Sondajul a fost efectuat din 15 noiembrie 2023 până pe 6 decembrie 2023, prin platforma serviciului, şi a fost accesibil utilizatorilor din Asia şi Pacific, Orientul Mijlociu, Europa, Africa şi America Latină.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici