Sony Ericsson va disponibiliza 2.000 de angajaţi

Producătorul de telefoane mobile Sony Ericsson va disponibiliza 2.000 de angajaţi, reprezentând circa 16,7% din totalul personalului la nivel mondial, după ce a înregistrat o pierdere operaţională în trimestrul al doilea din cauza condiţiilor dificile de pe piaţă.

19 afișări
Imaginea articolului Sony Ericsson va disponibiliza 2.000 de angajaţi

Sony Ericsson va disponibiliza 2.000 de angajaţi

"Vom disponibiliza 2.000 de angajaţi într-un an, la nivel mondial, din totalul de 12.000 de salariaţi", a declarat AFP purtătorul de cuvânt al companiei, Susanne Andersson.

Grupul a încercat în ultimul an să-şi dezvolte operaţiunile pe pieţele emergente pentru a reduce dependenţa de reprezentanţele tradiţionale din Europa.

Prin urmare, compania a vândut mai mult telefoane cu preţuri reduse, segment pe care concurenţa este mai intensă decât pe piaţa aparatelor de lux, a anunţat compania.

Sony Ericsson a înregistrat, în perioada aprilie-iunie, o pierdere operaţională de 2 milioane de euro, comparativ cu un câştig de 315 milioane de euro în perioada similară din 2007, în timp ce profitul net a scăzut cu 97%, la 6 milioane de euro.

De asemenea, veniturile companiei au coborât cu 9%, la 2,82 miliarde de euro, pe fondul fluctuaţiilor de curs valutar, al încetinirii pieţei de profil şi intensificării concurenţei.

Grupul a fost format prin fuziunea companiei suedeze Ericsson, lider pe segmentul reţelelor pentru telefonie mobilă, şi a grupului japonez de electronice Sony.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici