Sony va lansa o nouă tabletă Xperia, pentru a concura cu Apple şi Samsung

Grupul nipon Sony va introduce în acest an o nouă tabletă, Xperia Tablet Z, în încercarea de a atrage o parte din clienţii rivalilor Apple şi Samsung Electronics.

178 afișări
Imaginea articolului Sony va lansa o nouă tabletă Xperia, pentru a concura cu Apple şi Samsung

Sony va lansa o nouă tabletă Xperia, pentru a concura cu Apple şi Samsung (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Xperia Tablet Z va avea o grosime de 6,9 milimetri, o diagonală de 10,1 inci (26 centimetri) şi va cântări aproape 500 de grame, a anunţat Sony luni. Preţul nu a fost încă stabilit, potrivit Bloomberg.

Tableta va fi lansată cel mai devreme în martie în Japonia, iar ulterior pe alte pieţe, a declarat un purtător de cuvânt al grupului.

Directorul general, Kazuo Hirai, se concentrează pe dispozitive mobile pentru a revigora Sony după patru ani de pierderi. Divizia de televizoare a Sony a fost neprofitabilă în ultimii opt ani.

Sony a prezentat prima tabletă în 2011, fiind ultimul dintre cei mai mari 10 producători de laptopuri din lume care a intrat pe această piaţă.

"Este o strategie logică pentru Sony să se bazeze pe dispozitive mobile, inclusiv tablete, întrucât producţia de televizoare nu mai este o vacă de muls. Totuşi, partea dificilă a afacerilor cu tablete este că produsele pot intra în conflict cu laptopurile şi smartphone-urile", a declarat Keita Wakabayashi, analist la Mito Securities.

Livrările de tablete la nivel global au totalizat, probabil, 120 de milioane de unităţi anul trecut şi ar putea ajunge la 340 de milioane până în 2016 pe an, potrivit firmei de cercetare iSuppli, parte a IHS.

În octombrie, Apple a lansat o versiune mai mică a iPad, cu un ecran de 7,9 inci (20 centimetri) şi preţuri începând de la 329 de dolari. Sony se confruntă cu concurenţă şi din partea versiunii îmbunătăţite a Kindle Fire a companiei Amazon, precum şi a tabletei Nexus 7 a Google.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici