Sony va lansa primul televizor ultrasubţire bazat pe o nouă tehnologie, OLED

Compania japoneză Sony va lansa, la 1 decembrie, primul televizor din lume cu ecran plat ultrasubţire bazat pe o nouă tehnologie, OLED, în viitorul apropiat fiind aşteptaţi noi concurenţi pe o piaţă dominată de ecrane LCD sau cu plasmă, transmite Reuters.

4 afișări
Imaginea articolului Sony va lansa primul televizor ultrasubţire bazat pe o nouă tehnologie, OLED

Sony va lansa primul televizor ultrasubţire bazat pe o nouă tehnologie, OLED

Sony, al doilea mare producător de televizoare cu ecrane cu cristale lichide (liquid crystal display - LCD) după Samsung Electronics, anticipează că preţul de vânzare pentru televizoarele OLED (diode organice emiţătoare de lumină - nr.), prevăzute cu un ecran cu diametru de 11 inch (27,9 centimetri) şi trei milimetri grosime, se va plasa la 200.000 de yeni (1.700 de dolari) pe unitate.

Ecranele bazate pe tehnologia OLED au un consum de energie mai eficient şi calitate ridicată, furnizând imagini clare, inclusiv în cazul cadrelor care se succed foarte rapid.

Producătorii se confruntă însă cu unele provocări la nivelul tehnologiei utilizate la realizarea ecranelor de dimensiuni mai mari şi al costurilor de producţie, pentru a concura mai eficient cu televizoarele cu ecrane LCD sau cu plasmă, apreciază analiştii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici