Sorin Mititelu (BCR Asigurări de Viaţă): Asigurările de sănătate trebuie să se dezvolte sănătos, sub umbrela unui concept

Asigurările voluntare de sănătate, care au un trend crescător, trebuie să se dezvolte "sănătos, sub umbrela unui concept", simpla creştere neînsemnând că "totul e bine",a declarat marţi, pentru MEDIAFAX, Sorin Mititelu, CEO al BCR Asigurări de Viaţă.

322 afișări
Imaginea articolului Sorin Mititelu (BCR Asigurări de Viaţă): Asigurările de sănătate trebuie să se dezvolte sănătos, sub umbrela unui concept

Sorin Mititelu (BCR Asigurări de Viaţă): Asigurările de sănătate trebuie să se dezvolte sănătos, sub umbrela unui concept

"Asigurările voluntare de sănătate au un trend crescător şi atât timp cât este nevoie de o sursă alternativă la sistemul public şi asigurările vor creşte. Simpla creştere nu trebuie să conducă la ideea că totul e bine. Bine e când se dezvoltă sănătos şi sub umbrela unui concept. Creşterea sectorului privat trebuie să fie sub un nou concept privind sistemul de asigurări de sănătate", a spus Mititelu.

Mititelu a remarcat faptul că "neputinţa şi ineficienţa" sistemului centralizat de sănătate au generat "o piaţă din ce în ce mai mare, vizibilă, privată".

"Azi avem un sistem centralizat, gestionat de statul român, care ar trebui să ofere o acoperire aproape totală. Practic, el funcţionează pe conceptul conducerii centralizate, plus comanda şi controlul. Asta a funcţionat foarte bine acolo unde a fost o societate bazată pe reguli rigide. Acest sistem a generat o piaţă din ce în ce mai mare, vizibilă, privată. Oricât şi-ar dori statul să aibă un sistem în care să rezolve totul, în realitate neputinţa şi ineficienţa sa au dus la apariţia unei soluţii alternative, dar care nu este clar structurată. De fapt, ceea ce avem azi e un sistem care îşi propune să realizeze multe şi care rezolvă în mică parte", a comentat CEO de la BCR Asigurări de Viaţă.

Mititelu a spus că finanţarea în sectorul privat de sănătate vine din plăţi directe - "din buzunar", prin abonamente şi într-o anumită măsură prin asigurări voluntare de sănătate. Însă el consideră abonamentele "produse bazate pe preţul probabilităţii producerii unui eveniment medical", în această situaţie nefiind vorba "de serviciii medicale, ci de un serviciu financiar".

În ceea ce priveşte atuu-rile asigurărilor private de sănătate, Mititelu a spus: "ştii exact de cât capital ai nevoie, ai rezerve, ai fondul de garantare, există garanţia informală de companie".

Comentând unele reticenţe faţă de asiguratori, Mititelu a remarcat că, "deşi există o contaminare", vorbim totuşi de o "industrie care este asigurată, autorizată, supravegheată, controlată, cu o imbunătăţire certă a solvabilităţii".

"Noi ca asiguratori furnizăm resurse financiare, ar fi greşit să transmitem un mesaj că oferim cei mai buni doctori, cele mai bune tratamente, cele mai bune proceduri. Noi oferim bani", a mai declarat Sorin Mititelu, CEO al BCR Asigurări de Viaţă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici