Sorin Pâslaru, redactor şef al ZF: PIB-ul fără ţară

Niciun cuvânt despre restructurarea administraţiei publice nu a mai ieşit la iveală de două luni, de când a fost schimbată conducerea guvernului, de parcă raportarea către FMI a reducerii cu 200.000 a numărului de angajaţi la stat a fost de ajuns.

244 afișări
Imaginea articolului Sorin Pâslaru, redactor şef al ZF: PIB-ul fără ţară

Sorin Pâslaru, redactor şef al ZF: PIB-ul fără ţară (Imagine: Shutterstock)

Nimeni nu sesizează că viciul fundamental al celor 20 de ani de reforme este slăbirea centralizării statului, astfel încât guvernul a ajuns să fie numai cu numele guvern, în fapt fiind din ce în ce mai mult ca un rege fără ţară, sufocat de structuri, supra şi substructuri administrative care i-au scăpat de sub control.

Luaţi orice minister şi veţi vedea că are zeci de agenţii sau autorităţi în aşa-zisă coordonare: ARACIS, ANRM, CNAS, ANSVA, ONPCSB, CNCSIS, CNEAA, ANCOM, ANRE, CNADNR, CNSAS, ANOFM, CNPAS, OPSNAJ, RAAPPS, ANI, AEP, CNCD, CNCS, AVAS, CNA, SRR, SRT, SGG. Sursă de sinecuri, de directorime, fiecare e pe teritoriul lui aici şi goana cea mai mare după funcţii este pentru astfel de agenţii unde stai la adăpost până îşi aminteşte partidul că mai are nişte oameni de plasat.

Citeşte mai departe pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici