Statele Unite au înregistrat o scădere economică de 3,5% în 2020

  • Statele Unite au înregistrat o scădere economică de 3,5% în 2020
  • Este cea mai mare scădere economică de după al II-lea Război Mondial
  • În ultimul trimestru din 2020, economia SUA a crescut cu 4%
367 afișări
Imaginea articolului Statele Unite au înregistrat o scădere economică de 3,5% în 2020

Economia Statelor Unite ale Americii s-a redus cu 3,5% în anul 2020, în contextul crizei pandemiei, aceasta fiind cea mai mare scădere din ultimii 74 de ani, informează agenţia Associated Press.

În primul trimestru din 2020, economia SUA a înregistrat o scădere de 5%, dar a început să se relanseze în ultimul trimestru, având o creştere de 4%. Pe tot anul 2020, scăderea economiei Statelor Unite a fost de 3,5%, potrivit datelor anunţate joi de Departamentul Comerţului de la Washington. Este vorba de cea mai gravă recesiune produsă în SUA după al II-lea Război Mondial.

Statele Unite sunt grave afectate de pandemie şi de restricţiile antiepidemice. Peste 400.000 de persoane au murit din cauza coronavirusului, aproape zece milioane de oameni au rămas fără locuri de muncă, iar mii de companii s-au închis.

Perspectivele economice pe anul 2021 depind de rapiditatea administrării vaccinurilor şi de măsurile de stimulare.

Administraţia Donald Trump a aplicat deja un plan de asistenţă socială şi economică în valoare de 900 de miliarde de dolari. Noul preşedinte al Statelor Unite, Joseph Biden, vrea măsuri de stimulare în valoare de 1.900 de miliarde de dolari.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici