Statul ar putea renunţa la privatizarea ultimelor trei filiale ale Electrica

Autorităţile române iau în considerare posibilitatea de a renunţa la intenţia de privatizare a ultimelor trei filiale de distribuţie a energiei ale companiei de stat Electrica, din considerente strategice, a declarat, joi, ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian.

11 afișări
Imaginea articolului Statul ar putea renunţa la privatizarea ultimelor trei filiale ale Electrica

Statul ar putea renunţa la privatizarea ultimelor trei filiale ale Electrica

El a precizat că o eventuală renunţare la privatizarea celor trei companii, respectiv Electrica Muntenia Nord, Electrica Transilvania Nord şi Electrica Transilvania Sud, ar putea fi motivată de faptul că Electrica a susţinut funcţionarea sistemului energetic în perioada secetei din acest an, în condiţiile în care pe piaţă a fost înregistrat un deficit de energie, ca urmare a reducerii producţiei în hidrocentrale şi a consumului ridicat.

Întrebat care este explicaţia acestei decizii, Vosganian a spus, "mai aveţi răbdare câteva săptămâni".

Pe de altă parte, ministrul a arătat că Electrica nu a importat energie în timpul secetei, deşi reprezentanţii Electrica au anunţat acest lucru.

Vodganian nu a prezentat motivele care au stat la baza reevaluării propunerii de privatizare ultimelor trei filiale de distribuţie şi furnizare a electricităţii deţinute de stat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici