Stere Farmache a fost reales preşedinte al Bursei de Valori Bucureşti

Acţionarii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) l-au reales pe Stere Farmache în funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie, cu 57 % din voturi.

87 afișări
Imaginea articolului Stere Farmache a fost reales preşedinte al Bursei de Valori Bucureşti

Stere Farmache a fost reales preşedinte al Bursei de Valori Bucureşti (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Pentru funcţia de preşedinte al BVB au mai candidat Dan Paul, preşedinte al Asociaţiei Brokerilor şi vicepreşedinte BVB, Mircea Botta, membru în CA al Bursei şi preşedinte al firmei de brokeraj Romcapital, şi Cristian Sima, preşedintele societăţii de brokeraj WBS România. Sima a demisionat joi din funcţiile de membru al CA de la Sibex şi Casa Română de Compensaţie, pentru a putea candida la funcţia de preşedinte al BVB.

Paul a primit 21,64% din voturi, în timp ce Botta şi Sima au avut 17,54% şi respectiv 3,82% din opţiunile acţionarilor.

La al doilea mandat de preşedinte, Farmache şi-a anunţat ca obiectiv strategic consolidarea pieţei de capital din România, astfel încât BVB să devină un factor de atracţie regională. Astfel, el susţine realizarea de parteneriate strategice cu Sibex, Bursa Română de Mărfuri şi OPCOM.

"În perioda următoare BVB trebuie să-şi intensifice eforturile pentru a reuşi să convingă fondurile de pensii, societăţile de asigurări, fondurile de investiţii şi băncile comerciale să investească într-o mai mare măsura disponiblităţile financiare pe care le acumulează pe piaţa de capital din România. lnvestitorii privaţi trebuie de asemenea încurajaţi prin toate mijloacele.(...) Listarea Fondutui Proprietatea va trebui sprijinită consistent, dar BVB nu trebuie să ignore sectorul privat al economiei româneşti, de unde pot fi convinse companii viabile să utilizeze mecanismele pieţei de capital pentru a-şi asigura accesul în finanţare", se arată în programul propus de Farmache.

Stere Farmache a fost ales preşedinte al BVB în decembrie 2007, iar un an mai târziu a renunţat la poziţia de director general, după 13 ani la conducerea executivă a Bursei, de la reînfiinţarea instituţiei, în 1995, până în decembrie 2008. La acea dată Farmache a demisionat din funcţia de director general, prentru a prelua poziţia de vicepreşedinte la Alpha Bank, dar a rămas preşedinte al Bursei.

În perioada 1994-1995, el a fost director general al Diviziei de Supraveghere Asigurări şi Reasigurări din Ministerul de Finanţe şi a participat la realizarea cadrului legal pentru desfăşurarea activităţii firmelor de asigurări şi de supraveghere a acestora.

Farmache a ocupat, între anii 1992 şi 1994, poziţia de director general al Agenţiei de Valori Mobiliare din cadrul aceluiaşi minister, contribuind la formarea cadrului de dezvoltare a activităţii Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare şi a primelor companii de brokeraj.

În perioada 1987-1992 Stere Farmache a fost director de departament în Ministerul de Finanţe.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici