Steve Jobs mai are doar şase săptămâni de trăit?

Steve Jobs, liderul Apple, ar mai avea şase săptămâni de trăit din cauza unui cancer de care ar suferi, potrivit unui tabloid american, National Enquirer, citat de dailymail.co.uk.

87 afișări
Imaginea articolului Steve Jobs mai are doar şase săptămâni de trăit?

Steve Jobs mai are şase săptămâni de trăit?

Fondatorul Apple, Steve Jobs, a pierdut foarte mult în greutate şi ar fi mai bolnav decât s-a anunţat anterior.

La începutul lui ianuarie, Steve Jobs, în vârstă de 55 de ani, a anunţat că va intra în concediu medical pentru a se "concentra" pe sănătatea sa, dar că va avea un cuvânt de spus în ceea ce priveşte deciziile importante ale companiei sale. Angajaţii Apple susţin că el mai vine la sediul din California al Apple sau transmite decizii prin telefon, de la el de acasă.

Miercuri, tabloidul National Enquirer a publicat nişte fotografii catalogate de presa internaţională drept şocante, care, potrivit publicaţiei distribuite prin intermediul supermarket-urilor, ar sugera că liderul Apple ar fi mai bolnav decât s-a anunţat. Fotografiile nu pot fi vizualizate pe site-ul publicaţiei, însă presa internaţională spune că acestea îl arată pe Jobs foarte slăbit, îmbrăcat în jeanşi şi cu un pulover negru care îi atârnă pe corp.

De altfel, noul număr al Enquirer - care a trebuit să facă faţă în trecut unor procese numeroase din cauza poveştilor pe care le publică - anunţă povestea lui Jobs chiar de pe copertă. Publicaţia susţine că Jobs este bolnav de cancer în stadiu terminal şi că ar mai avea şase săptămâni de trăit. Totodată, părul rărit al acestuia ar fi rezultatul chimioterapiei pe care o face. Publicaţia a apelat, de altfel, la un medic "cu 40 de ani experienţă", care a confirmat pe baza imaginilor că Jobs este "în stadiul terminal" şi că "mai are şase săptămâni de trăit".

Numai 4% dintre bolnavii de cancer pancreatic supravieţuiesc mai mult de cinci ani de la declanşarea bolii, adaugă Enquirer, care îl dă ca exemplu şi pe actorul Patrick Swayze, decedat din cauza aceleiaşi boli în septembrie 2009.

Totuşi, Steve Jobs se va întâlni vineri cu Barack Obama, la San Francisco, unde preşedintele american vizitează Intel Corp, dar şi cu fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, şi cu CEO-ul Google, Eric Schmidt.

Imaginile nu au influenţat, deocamdată, preţul acţiunilor Apple.

Un purtător de cuvânt al Apple a refuzat să comenteze imaginile.

Steve Jobs s-a retras din activitate în ianuarie 2009 din motive de sănătate, dar a continuat să se implice în deciziile strategice. Responsabilităţile sale au fost preluate atunci de Tim Cook, la fel cum s-a întâmplat în ianuarie anul acesta.

Jobs a suferit de cancer pancreatic şi a fost supus unui transplant de ficat. El a revenit în companie la sfârşitul lunii iunie 2009.

Steve Jobs este unul dintre fondatorii Apple, în 1976. După un conflict cu membrii conducerii, Jobs a plecat din companie, în 1985, dar a revenit în 1997, într-o perioadă în care Apple era în dificultate.

Jobs a lansat conceptul computerelor multifuncţionale şi al aparatelor iPod şi iPhone, contribuind astfel la revenirea la succes a Apple.



Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici