Studiu: 38% dintre bănci nu fac diferenţa între o tranzacţie frauduloasă şi una autentică

Peste o treime (38%) dintre bănci şi organizaţii nu sunt capabile să facă diferenţa între un atac şi activitatea normală a clienţilor, susţinând că este din ce în ce mai greu să ţină sub control frauda financiară, potrivit unui sondaj prezentat miercuri de Kaspersky Lab şi B2B International.

384 afișări
Imaginea articolului Studiu: 38% dintre bănci nu fac diferenţa între o tranzacţie frauduloasă şi una autentică

Studiu: 38% dintre bănci nu fac diferenţa între o tranzacţie frauduloasă şi una autentică (Imagine: Shutterstock/ Arhiva Foto Mediafax)

Studiul a arătat că 41% din companii au implementat o soluţie de securitate cibernetică in-house, iar 45% se bazează pe o soluţie de la banca lor, pentru a face faţă riscurilor. În acelaşi timp, 46% din companii au implementat fie doar parţial o soluţie împotriva fraudei financiare, fie nu au implementat nimic. Dintre organizaţiile financiare, doar 57% au o soluţie de securitate anti-fraudă specializată.

Rezultatele mai arată că aproximativ jumătate dintre companiile care îşi desfăşoară activitatea în domeniul plăţilor electronice folosesc soluţii care nu sunt specializate şi care, conform statisticilor, dau un procentaj mare de alarme fals pozitive.

Folosirea incorectă a unor sisteme de securitate poate duce şi la blocarea tranzacţiilor, avertizează realizatorii sondajului. În plus, trebuie remarcat că problemele de funcţionare a plăţilor pot determina pierderea clienţilor şi, implicit, a profitului, adaugă aceştia.

Creşterea plăţilor electronice, evoluţia tehnologică şi schimbarea priorităţilor au forţat companiile să crească eficienţa proceselor de business pe parcursul ultimilor ani.

„În multe cazuri, au reuşit acest lucru prin implementarea unor sisteme electronice care să interacţioneze cu furnizorii şi clienţii. Plăţile electronice de toate tipurile au devenit omniprezente astăzi şi este practic imposibil pentru companii să evite orice fel de plată electronică”, avertizează Kaspersky Lab şi B2B International.

Nivelul fraudelor online creşte direct proporţional cu numărul tranzacţiilor online, 50% din organizaţiile de servicii financiare intervievate fiind de părere că frauda financiară online este în creştere.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici