SUA au acuzat în premieră Toyota că a încălcat legea privind siguranţa automobilelor

Autorităţile SUA au acuzat în premieră constructorul auto nipon Toyota că a încălcat legea prin ascunderea intenţionată a unui defect care poate duce la accelerarea nedorită a autovehiculelor, transmite Bloomberg.

53 afișări
Imaginea articolului SUA au acuzat în premieră Toyota că a încălcat legea privind siguranţa automobilelor

SUA au acuzat în premieră Toyota că a încălcat legea privind siguranţa automobilelor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Secretarul Departamentului de Transport al SUA, Ray LaHood, a propus amendarea Toyota cu suma maximă care poate fi impusă de guvern, de 16,4 milioane de dolari.

Toyota a aşteptat cel puţin patru luni înainte să facă cunoscut că pedala de accelaraţie se poate bloca, a afirmat LaHood. Companiile au, în mod normal, la dispoziţie cinci zile lucrătoare pentru a raporta defectele de siguranţă.

"Acum avem dovada că producătorul auto nu a respectat obligaţiile legale şi, mai rău, a ascuns intenţionat timp de mai multe luni un defect periculos de oficialii americani şi nu a luat măsuri pentru protejarea şoferilor şi familiilor acestora", a precizat el.

Amenda a fost anunţată la o săptămână după ce compania niponă a raportat că vânzările din SUA au crescut în martie cu 41%, sprijinite de împrumuturi fără dobândă şi leasing-uri cu discount, semn că operaţiunile îşi revin după ce constructorul auto a demarat o campanie de rechemare pentru reparaţii implicând peste opt milioane de autovehicule în întreaga lume.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici