SUA: Concedierile în sectorul tehnologiei au atins nivelul maxim după 2005

Numărul concedierilor în sectorul tehnologiei din Statele Unite a atins anul trecut cel mai ridicat nivel de după 2005, potrivit unui studiu realizat de compania de consultanţă Challenger, Gray & Christmas.

17 afișări
Imaginea articolului SUA: Concedierile în sectorul tehnologiei au atins nivelul maxim după 2005

SUA: Concedierile în sectorul tehnologiei au atins nivelul maxim după 2005 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În 2009, companiile din acest sector, care include domeniul informatic, electronică şi telecomunicaţii, au anunţat desfiinţarea a 174.629 de slujbe, în creştere cu 12,3% faţă de anul anterior.

Numărul persoanelor concediate este apropiat de cel înregistrat în 2005, când a avut loc o restructurare a sectorului, după spargerea unei bule speculative cu acţiuni ale companiilor din domeniul Internetului.

Din totalul locurilor de muncă desfiinţate în SUA în 2009, respectiv 1.224.000, 12,7% provin din sectorul tehnologiei.

Cel mai afectat a fost domeniul electronicii, unde au fost concediate 65.300 de persoane, în creştere cu 55% faţă de 2008.

În informatică au fost desfiinţate 65.261 de posturi, în creştere uşoară, de la 64.860 în 2008.

Estimările companiei de consultanţă sunt optimiste pentru 2010, indicând că firmele din sectorul informaticii şi cel al electronicii vor fi primele care îşi vor reveni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici