Subvenţie de un leu/litru motorină pentru lucrările agricole de toamnă

Ministerul Agriculturii va acorda o subvenţie de un leu pe litru de motorină, în limita a 39 de litri pe hectar pentru lucrările de agricole necesare înfiinţării culturilor de toamnă, a declarat, marţi, ministrul de resort, Ilie Sârbu.

331 afișări
Imaginea articolului Subvenţie de un leu/litru motorină pentru lucrările agricole de toamnă

Subvenţie de un leu/litru motorină pentru lucrările agricole de toamnă (Imagine: Nicu Mircea/Mediafax Foto)

Cuantumul subvenţiei a rămas nemodificat faţă de cel din 2008. Ajutorul va fi acordat pentru o suprafaţă totală de 3,1 milioane hectare, cultivate cu grâu, secară, orz, orzoaică şi plante furajere.

Sârbu a prezentat, într-o conferinţă de presă, cele patru tipuri de subvenţii acordate de minister.

Astfel, pentru înfiinţarea culturilor de toamnă, Guvernul a aprobat acordarea unui avans de 70% din valoarea subvenţiilor la hectar din fonduri UE, reprezentând 209 lei pe hectar, care va putea fi plătit fermierilor începând cu 16 octombrie.

Plăţile la hectar sunt acordate începând cu data de 1 decembrie a anului în care au fost primite solicitările din partea fermierilor. Subvenţiile din fonduri UE trebuie achitate până la 30 iunie, pentru depăşirea acestei perioade fiind percepute penalizări.

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură a început plăţile aferente anului 2008 la 25 martie 2009 şi a plătit, până la 30 iunie, 492 milioane de euro pentru subvenţii din fondurile UE, reprezentând 93% din suma alocată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici