Suedia, ţara care a ales să nu blocheze economia în criză, a raportat o creştere a PIB în primul trimestru

  • Economia suedeză a crescut în primele trei luni ale anului, în urma deciziei guvernului de a nu impune un blocaj complet pentru a limita răspândirea coronavirusului
  • Biroul de statistică al ţării a raportat că produsul intern brut a crescut cu o rată anuală de 0,4% în primul trimestru
1654 afișări
Imaginea articolului Suedia, ţara care a ales să nu blocheze economia în criză, a raportat o creştere a PIB în primul trimestru

Ţara care nu a pus frână economiei în criză culege roadele: PIB-ul Suediei a crescut în T1 faţă de aceeaşi perioadă din 219

Economia suedeze a crescut în primele trei luni ale anului, în urma deciziei guvernului de a nu impune un blocaj complet pentru a limita răspândirea coronavirusului, anunţă CNBC.
 
Biroul de statistică al ţării a raportat că produsul intern brut a crescut cu o rată anuală de 0,4% în primul trimestru.
 
PIB a crescut cu 0,1%, ajustat sezonier în comparaţie cu trimestrul precedent. Un sondaj Reuters estima o cotracţie de 0,6%.
 
Suedia are cea mai mare rată de deces prin coronavirus din lume.
 
Guvernul suedez a recomandat cetăţenilor să rămână şi să lucreze de acasă, dacă este posibil. De asemenea, a recomandat măsuri de distanţare socială, dar oamenii au putut merge la baruri şi restaurante, iar elevii sub 16 ani continuă să meargă la şcoală.
 
Strategia încearcă să construiască imunitatea în grup, protejând în acelaşi timp categoriile cu risc ridicat, cum ar fi persoanele în vârstă.
 
Până în prezent, Suedia a raportat 35.727 de cazuri de coronavirus, cu 4.266 de decese, conform datelor Johns Hopkins University.
 
Sunt mai multe infecţii şi victime COVID-19 decât cazurile înregistrate în toate celelalte state nordice, cumulat - Finlanda, Danemarca, Norvegia şi Islanda.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici