Suma uriaşă pe care o va plăti Ericsson pentru a scăpa de investigaţii de corupţie în SUA, după ce a mituit oficiali guvernamentali

Compania suedeză de telecomunicaţii mobile Ericsson a convenit să plătească peste un miliard de dolari pentru închiderea unor investigaţii de corupţie, inclusiv una legată de mituirea unor oficiali guvernamentali, a informat Departamentul de Justiţie al SUA, conform Reuters.

876 afișări
Imaginea articolului Suma uriaşă pe care o va plăti Ericsson pentru a scăpa de investigaţii de corupţie în SUA, după ce a mituit oficiali guvernamentali

Ericsson va plăti peste un miliard de dolari pentru a rezolva investigaţii de corupţie în SUA

Mita a avut loc de-a lungul mai multor ani în ţări precum China, Vietnam şi Djibouti. Totalul plăţilor convenite de Ericsson includ o amendă penală de peste 520 milioane dolari, plus 540 milioane de dolari care vor trebui plătiţi în contul Comisiei pentru valori mobiliare americane (SEC) într-o speţă conexă.

Compania a recunoscut că a conspirat cu alte părţi pentru a încălca legea privind practicile de corupţie (FCPA), începând cel puţin cu anul 2000 şi până în 2016, angajându-se într-o schemă de dare de mită şi falsificare de date contabile şi registre. Erricson a eşuat de asemenea în efectuarea unor controale interne serioase privind ţinerea contabilităţii, potrivit Departamenului de Justiţie.

"Anumiţi angajaţi din unele pieţe (ţări – n.r.), unii dintre aceştia fiind directori pe pieţele respective, au acţionat cu rea-credinţă şi nu au reuşit să pună în aplicare controale suficiente", a declarat CEO-ul Ericsson, Borje Ekholm, într-o conferinţă cu investitorii ce a avut loc sâmbătă.

"Consider ce s-a întâmplat ca fiind un capitol complet inacceptabil şi extrem de supărător din istoria noastră", a subliniat el.

Ericsson a folosit terţi pentru a mitui oficiali guvernamentali în aşa fel încât să-şi asigure şi menţine afacerile, au precizat autorităţile. Compania a angajat consultanţi pentru a pune la punct fonduri din care erau plătite sumele de bani şi pentru a transfera sumele respective unor terţe părţi.

Una dintre subsidiarele firmei , Ericsson Egypt, şi-a recunoscut vinovăţia fiind acuzată de conspiraţie pentru încălcarea prevederilor anti-corupţie ale FCPA.

Ericsson a declarat că şi-a revizuit programul anticorupţie şi a luat măsuri pentru îmbunătăţirea eticii în companie şi conformarea cu programul respectiv.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici