Tabără: 80% din pieţele agroalimentare aparţin speculanţilor

Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, a declarat joi că 80% din pieţele agroalimentare sunt deţinute de speculanţi, iar în multe oraşe din ţară anumite grupuri de persoane percep "ciubucuri" producătorilor, pentru a le permite accesul în pieţe.

241 afișări
Imaginea articolului Tabără: 80% din pieţele agroalimentare aparţin speculanţilor

Tabără: 80% din pieţele agroalimentare aparţin speculanţilor (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

"80% din pieţe aparţin speculanţilor. (...) Eu nu pot să-i dau niciodată dispoziţie unui primar de sector să îşi organizeze piaţa, nu pentru intermediari şi speculanţi, cum e acum, ci pentru producători", a spus Tabără, la seminarul Mediafax Talks about Agriculture.

De asemenea, el a adăugat că în marile oraşe din ţară producătorii trebuie să dea "ciubucuri" unor grupuri de persoane pentru a putea vinde în pieţe.

"Au început, inclusiv la pieţele de gros făcute de noi, să se instaleze grupuri care percep producătorilor agricoli ciubucuri ca să îi lase să intre în pieţe. În acest fel, clar lucrurile nu vor funcţiona ca lumea", a mai spus Tabără.

Ministrul a arătat că nici dezvoltarea pieţelor volante nu este o soluţie în acest context, dacă nu se asigură toate condiţiile de igienă necesare funcţionării.

Totodată, Tabără a menţionat că, pentru rezolvarea acestei situaţii, producătorii agricoli ar trebui să se asocieze şi să îşi înfiinţeze propriile pieţe.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici