Tabloul economiei mondiale la doi ani de la Marea Criză: Zona euro atinge uşor recesiunea, SUA cresc prea încet pentru a reduce şomajul, iar economia Chinei se răceşte

Economia zonei euro, sub­minată de recesiune, a intrat pentru a doua oară în ultimii trei ani în recesiune, de data aceasta una uşoară, iar proiecţiile oficiale înfăţişează o scădere economică nu atât de dramatică precum se tem pieţele.

333 afișări
Imaginea articolului Tabloul economiei mondiale la doi ani de la Marea Criză: Zona euro atinge uşor recesiunea, SUA cresc prea încet pentru a reduce şomajul, iar economia Chinei se răceşte

Tabloul economiei mondiale la doi ani de la Marea Criză: Zona euro atinge uşor recesiunea, SUA cresc prea încet pentru a reduce şomajul, iar economia Chinei se răceşte (Imagine: Shutterstock)

Germania este singurul stat din uniunea monetară care după prăbuşirea băncii de investiţii Lehman Brothers nu s-a confruntat cu creşterea şomajului, iar Polonia este singura ţară din UE care nu a avut în ultimii ani în faţă spectrul recesiunii, de care-şi menţine distanţa.

Economia americană, cea mai mare din lume, avansează, dar nu atât de puternic încât să rezolve ceea ce e considerat a fi una dintre cele mai mari probleme ale SUA, şomajul, iar analiştii se tem de efectele nocive pe care le-ar avea la nivel mondial o aterizare forţată a Chinei sau prăbuşirea yenului japonez.

Acesta este tabloul de perspectivă al economiei mondiale, unul care lasă loc deopotrivă interpretărilor optimiste şi pesimiste.

Citeşte mai mult pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici