Târgul Imobiliar Naţional - tIMOn: Dezvoltatorii au scos pe piaţă 1.100 de noi locuinţe în Bucureşti, investiţie de peste 100 milioane euro

Un număr de patru noi proiecte de locuinţe dezvoltate de investitori străini în zone centrale şi semicentrale din Bucureşti sunt disponibile de joi la vânzare, totalizând 1.100 de unităţi şi o investiţie de peste 100 de milioane de euro.

829 afișări
Imaginea articolului Târgul Imobiliar Naţional - tIMOn: Dezvoltatorii au scos pe piaţă 1.100 de noi locuinţe în Bucureşti, investiţie de peste 100 milioane euro

Târgul Imobiliar Naţional - tIMOn: Dezvoltatorii au scos pe piaţă 1.100 de noi locuinţe în Bucureşti, investiţie de peste 100 milioane euro (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Noile dezvoltări se găsesc în zonele Batiştei (investitor elveţian), Tineretului (dezvoltatorul imobiliar lituanian Hanner Group), Pipera (grupul israelian Tagor) şi bulevardul Ficusului (compania spaniolă Volumetric), şi sunt destinate atât segmentului mediu cât şi celui de lux şi au fost lansate la Târgul Imobiliar Naţional - tIMOn.

"Într-o piaţă deja stabilizată, observăm diferenţe specifice de preţuri de la o zonă la alta. Astfel, pentru cele mai mici dintre locuinţele din fiecare ansamblu, Adora Pipera are un preţ de 47.400 euro, The Park Tineretului 55.000 euro, Ficusului Residence 109.300 euro şi Batiştei Apartments 210.000 euro", au declarat organizatorii târgului.

Volumetric a început construcţia unui imobil de 12 apartamente în nordul Capitalei, pe bulevardul Ficusului. Investiţia este prima de acest tip dintr-o serie de astfel de proiecte pe care Grup Volumetric le va dezvolta în următorii ani în România. Grup Volumetric, cunoscut în România mai ales pentru ansamblul rezidenţial Privilegio Braşov, va investi în proiect 1,5 milioane de euro.

Adora Pipera va fi dezvoltat în faze şi este al patrulea proiect din România al companiei israeliene Tagor. Acesta va avea în total 600 de apartamente, iar investiţia se ridică la 57 milioane de euro.

The Park Tineretului, lansat de curând de Hanner Group, reprezintă o investiţie de 37 milioane de euro din fonduri proprii şi va cuprinde 460 de apartamente lângă parcul Tineretului din Capitală.

"În condiţiile în care băncile au ales să îşi retragă finanţările acordate proiectelor imobiliare este de salutat orice investiţie în domeniul rezidenţial, orice construcţie de locuinţe noi care să contribuie la un fond de locuinţe în care 90% este reprezentat de apartamente vechi construite în urmă cu mai bine de 30 ani. În condiţiile în care băncile aşteaptă profituri uriaşe fără investiţii minimale, dezvoltatorii imobiliari sunt cei care trebuie să găsească soluţii proprii de finanţare şi de proiectare a dezvoltărilor urbane", a declarat Vlad Vlăsceanu, director tIMOn.

El a menţionat că faţă de ediţiile din anii trecuţi ai târgului în acest an se observă o creştere semnificativă a cheltuielilor dezvoltatorilor pentru promovare şi marketing, pe care îl consideră un semnal bun pentru piaţa rezidenţială.

"Dezvoltatorii imobiliari au investit în acest an în promovare şi marketing cu 40-50% mai mult decât anul trecut, ceea ce este un semnal bun pentru piaţa rezidenţială. Faţă de ediţiile anterioare ale târgului, unde vedeam materiale publicitare în care erau tăiate cu markerul preţurile vechi şi trecute cele noi, anul acesta vedem că lucrurile s-au îmbunătăţit semnificativ. Dezvoltatorii prezenţi la tIMOn au investit 700.000-800.000 de euro în promovare, aproape ca în vremurile bune ale pieţei, când cheltuia peste un milion de euro", a menţionat Vlăsceanu.

Reprezentantul tIMOn a adăugat că standurile băncilor sunt cele mai sărăcăcioase, arătând lipsa de strategie a instituţiilor bancare în ceea ce priveşte piaţa rezidenţială.

"Băncile au investit cel mai puţin în promovarea la acest târg pentru că se mulţumesc cu Prima Casă, program garantat de stat, iar strategia acestora se orientează către reclame cu Harap Alb. Băncile nu au o strategie care să vizeze piaţa rezidenţială din România", a afirmat Vlăsceanu.

Pe de altă parte, Ion Cătuţoiu, managing partner în cadrul companiei de consultanţă imobiliară RealTime, spune că pe piaţă au început să fie mai activi dezvoltatorii care construiesc ceea ce piaţa cere şi îşi permite.

"În prezent, dezvoltatorii de locuinţe trebuie să fie curajoşi, inteligenţi şi să stea în stradă pentru a vedea ce vrea piaţa, deşi mai sunt investitori care stau în birouri şi iau modele din alte ţări şi le aplică fără succes în România. Din fericire pe piaţă sunt mai mulţi cei din prima categorie", a spus Cătuţoiu.

Târgul Imobiliar Naţional -tIMOn se va desfăşura în perioada 16-19 octombrie în Piaţa Constituţiei din Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici