Tăriceanu critică Tarom şi cere ca operatorul aerian să se asocieze cu o firmă privată

Premierul Tăriceanu a criticat modul în care operatorul naţional de transport aerian Tarom îşi desfăşoară activitatea, arătând că această companie dovedeşte că o întreprindere de stat lucrează mai prost decât o firmă privată şi că singura soluţie este asocierea cu un operator privat.

1 afișare
Imaginea articolului Tăriceanu critică Tarom şi cere ca operatorul aerian să se asocieze cu o firmă privată

Tăriceanu critică Tarom şi cere ca operatorul aerian să se asocieze cu o firmă privată

El a arătat că Tarom nu este capabilă să profite de traficul aerian în creştere, pe fondul liberei circulaţii a persoanelor, şi că nu înţelege de ce companiile americane pot asigura o linie directă între Bucureşti şi New York, iar compania naţională română nu este capabilă să gestioneze eficient astfel de curse.

"O explicaţie ar putea fi că Tarom are o întreagă structură supradimensionată, cu cheltuieli enorme şi care fac ca astfel de curse, deşi efectuate cu avionul plin, să nu fie rentabile", a spus Tăriceanu.

Tăriceanu a precizat că le-a transmis de mai multe ori atât fostului ministru al Transporturilor, democratul Radu Berceanu, cât şi actualului ministru, liberalul Ludovic Orban, că singura soluţie pentru ca Tarom să fie administrată eficient este asocierea cu un operator privat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici