Tăriceanu: Economia României trebuie să se bazeze pe firme româneşti

Economia României trebuie să se bazeze pe firme cu capital românesc, capabile să se extindă pe pieţele din regiune, şi nu pe companii multinaţionale, cum se întâmplă în prezent, care îşi pot schimba planurile de afaceri în funcţie de contextul economic, a afirmat premierul Călin Popescu Tăriceanu.

17 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu: Economia României trebuie să se bazeze pe firme româneşti

Tăriceanu: Economia României trebuie să se bazeze pe firme româneşti (Imagine: Mediafax Foto)

El a pledat pentru sprijinirea "campionilor economici" cu capital românesc capabili să furnizeze produse şi servicii pieţei interne şi să se extindă în regiune.

Tăriceanu a arătat că este îngrijorat de încetinirea ritmului de creştere economică şi chiar declinul acestui indicator la nivelul unor ţări europene, cu posibile efecte asupra economiei româneşti.

Premierul a condus, luni, o reuniune de lucru privind aplicarea programului naţional de reformă, la care au participat, printre alţii, comisarul european pentru Multilingvism, Leonard Orban, membri ai Secretariatului Comisiei Europene, precum şi reprezentanţii în România ai Băncii Mondiale şi Băncii Europene de Investiţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici