Tăriceanu:Privatizarea Automobile Craiova va constitui, economic, mai mult decât vânzarea BCR

Privatizarea companiei Automobile Craiova va reprezenta, probabil, din punct de vedere economic, mai mult decât vânzarea Băncii Comerciale Române (BCR), iar Guvernul va sprijini planurile de investiţii ale Ford, dacă aceasta va prelua uzina din Craiova, a declarat premierul Tăriceanu.

1 afișare
Imaginea articolului Tăriceanu:Privatizarea Automobile Craiova va constitui, economic, mai mult decât vânzarea BCR

Tăriceanu:Privatizarea Automobile Craiova va constitui, economic, mai mult decât vânzarea BCR

El a apreciat că oferta tehnică prezentată de Ford este una "consistentă", arătând că investitorul american şi-a propus să realizeze în România două modele de automobile produse exclusiv în ţară, cu tehnologii moderne.

"Analizând oferta tehnică, pot spune că este o bună bază de negocieri, care să permită consecinţe economice favorabile. Vă pot spune că în contractul de privatizare va fi trecută punerea în conformitate cu normele europene a locaţiei de la Craiova, care nu respectă în acest moment normele de mediu", a declarat presei Tăriceanu.

Premierul a amintit că a iniţiat privatizarea Automobile Craiova încă din 2005, prin discuţii mai întâi cu General Motors şi, ulterior, cu Ford, deoarece, odată cu intrarea în faliment a companiei Daewoo, uzina din Craiova funcţionează "într-un regim de avarie", fără nicio perspectivă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici