Tarifele la recepţie ale unor hoteluri de pe Litoral, mai mici decât la agenţii şi negociabile

Numărul redus de clienţi i-a determinat pe unii hotelieri de pe Litoral să accepte negocierea tarifelor la recepţie, deşi aceastea au scăzut în ultima perioadă chiar şi sub preţurile solicitate de agenţiile de turism.

26 afișări
Imaginea articolului Tarifele la recepţie ale unor hoteluri de pe Litoral, mai mici decât la agenţii şi negociabile

Tarifele la recepţie ale unor hoteluri de pe Litoral, mai mici decât la agenţii şi negociabile (Imagine: Mediafax Foto)

"Încă de când şi-au deschis unităţile în această primăvară, unii hotelieri de pe Litoral au făcut reduceri masive de preţuri, astfel că tarifele la recepţie au ajuns să fie mai mici decât cele practicate de agenţiile de turism care au în cataloage ofertele acelor hoteluri", a declarat agenţiei MEDIAFAX Dragoş Răducan, secretarul general al Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR).

În mod normal, tariful de la recepţie este cel mai mare, iar turiştii care vin prin agenţiile de turism sau rezervă o cameră online plătesc mai puţin.

Agenţiile de turism au contractat din toamna anului trecut locuri de cazare în hotelurile de pe Litoral la un anumit preţ, pe care nu l-au putut renegocia ulterior.

"În toamnă nu se simţeau efectele crizei economice. Văzând însă că nu sunt vânzări din partea agenţiilor, hotelierii au scăzut tarifele între timp, fără să le anunţe. Agenţiile au tarife legate de un contract şi nu le pot reduce mai mult decât valoarea comisionului pe care îl practică", a explicat oficialul FPTR.

El a consideră că această practică este o concurenţă neloială a hotelurilor, pentru că între ele şi agenţii există clauze prin care hotelurile nu au voie, teoretic, să scadă tarifele la recepţie sub preţul unei camere printr-o agenţie de turism.

În plus, din cauza efectelor crizei economice, care au făcut ca numărul turiştilor din hotelurile de pe Litoral să fie sub aşteptările operatorilor, în multe cazuri clientul poate negocia tariful direct la recepţie.

"Va fi anul ofertelor speciale şi al deciziilor privind vacanţa luate în ultimul moment. Hotelierii au ajuns chiar să negocieze cu turiştii, la recepţie, tariful de cazare. El este cu hotelul gol şi cu turistul în faţă, iar turistul vrea să plătească mai puţin. În condiţiile astea, nu-l opreşte nimeni pe hotelier să scadă tariful cât vrea", a continuat Răducan.

Vânzările de bilete pe Litoral prin agenţiile de turism sunt sub nivelul scontat de operatori, chiar şi ţinând cont de criza economică, a încheiat reprezentantul FPTR.

(Material realizat de Liviu Iancu, liviu.iancu@mediafax.ro)

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici