Taxa auto la maşini noi Euro 4 va reorienta clienţii către piaţa second-hand

Clienţii de maşini se vor orienta şi mai puternic către piaţa second-hand, după ce taxa auto va fi aplicată şi maşinilor noi Euro 4, cu motoare mai mici de 2.000 de centimetri cubi, estimează şeful reţelei de dealeri a AutoItalia, Cristi Milea.

532 afișări
Imaginea articolului Taxa auto la maşini noi Euro 4 va reorienta clienţii către piaţa second-hand

Taxa auto la maşini noi Euro 4 va reorienta clienţii către piaţa second-hand (Imagine: Mediafax Foto)

"Probabil că vom asista la deturnarea şi mai puternică a clienţilor de maşini noi, în special a celor care doresc modele accesibile, către piaţa second-hand", a declarat, miercuri, Milea, după inaugurarea unui complex auto integrat în cartierul Colentina din Bucureşti.

Actul normativ prin care plata taxei de primă înmatriculare pentru maşinile noi cu normă de poluare Euro 4 fusese suspendată nu va mai putea fi reînnoit, astfel că, după termenul de expirare a suspendării, ea va fi plătită.

Ministrul interimar al Mediului, Elena Udrea, a declarat marţi că, după discuţii cu reprezentanţii Comisiei Europene, nu se mai poate prelungi suspendarea de la plată a taxei pentru maşinile noi Euro 4, astfel că, după 15 decembrie, termenul până la care plata a fost suspendată, ea se va plăti.

Udrea a adăugat că nu intenţionează modificarea actualei legislaţii în problema taxei auto.

Preşedintele Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor Auto (APIA), Ernest Popovici, a declarat agenţiei MEDIAFAX că tot timpul problema taxei auto a picat "într-un moment nepotrivit" şi a reclamat instabilitatea politică din prezent, care nu face bine industriei auto.

Conform legislaţiei actuale, autovehiculele din categoria Euro 4, cu o capacitate cilindrică de cel mult 2.000 cmc sunt scutite de plata taxei pe poluare dacă se înmatriculează pentru prima dată în orice stat din Uniunea Europeană în perioada 15 decembrie 2008-15 decembrie 2009.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici