Taxa de trecere a podului Giurgiu-Ruse ar putea fi eliminată

Guvernul român şi cel bulgar analizează posibilitatea eliminării taxelor pentru maşinile care trec podul peste Dunăre la Giurgiu-Ruse, măsură care să fie aplicată în etape, începând cu o diminuarea a sumei de plată şi ajungându-se ulterior la desfiinţarea taxei, au anunţat premierii celor două ţări.

190 afișări
Imaginea articolului Taxa de trecere a podului Giurgiu-Ruse ar putea fi eliminată

Taxa de trecere a podului Giurgiu-Ruse ar putea fi eliminată (Montaj foto)

Varianta eliminării acestei taxe a fost discutată, vineri, la Sofia, de premierul Emil Boc şi omologul său bulgar, Boiko Borisov, şi urmează să fie analizată în continuare de miniştrii de resort din cele două ţări.

"Am discutat problema eliminării taxei pentru maşinile care trec podul la Ruse şi de a repara podul respectiv, astfel încât, până la realizarea podului de la Vidin-Calafat, acesta să fie funcţional", a spus Borisov, la finalul discuţiei cu Emil Boc.

El a arătat că la Budapesta există nouă poduri peste Dunăre, în timp ce între România şi Bulgaria este construit un singur pod, şi acesta într-o stare "nu foarte bună".

Europarlamentari bulgari afirmau, anul trecut, că taxa percepută pentru trecerea podului peste Dunăre încalcă normele europene şi principiul liberei circulaţii şi solicitau eliminarea acesteia, arătând că, în caz contrar, problema va fi analizată la Curtea Europeană de Justiţie.

Premierul Emil Boc se află, vineri, la Sofia, pentru o întrevedere cu omologul său bulgar, Boirko Borisov, împreună cu care va vizita şi şantierul Podului de la Vidin-Calafat.

Corespondenţă de la trimisul MEDIAFAX la Sofia, Alexandru Moise

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici