Taxele de traversare a Canalului Sulina vor fi reduse cu până la 50 la sută

Taxele de tranzitare a Canalului Sulina vor fi diminuate cu până la 50 la sută, până în luna septembrie, până acum fiind făcută o primă tranşă de reducere a acestora, a declarat vineri Mihai Capră, prefectul Judeţului Galaţi.

4 afișări
Imaginea articolului Taxele de traversare a Canalului Sulina vor fi reduse cu până la 50 la sută

Taxele de traversare a Canalului Sulina vor fi reduse cu până la 50 la sută

"O problemă ridicată de operatorii fluviali cu prilejul vizitei ministrului Orban în Galaţi a fost cea a taxelor pe Canalul Sulina, cu atât mai mult cu cât a apărut şi concurenţa, legată de Canalul Bâstroe. La ora actuală, Consiliul de Administraţie al Administraţiei Fluviale a Dunării de Jos Galaţi a hotărât o primă tranşă de micşorare a acestor taxe, urmând ca până în septembrie ele să fie reduse cu 50 la sută", a declarat Mihai Capră.

Conform acestuia, pe Canalul Sulina, pentru navele încărcate doar cu balast preţul era de 0,83 dolari/metrul cub şi s-a redus la 0,5 dolari/metrul cub. Pentru cele încărcate, taxa era de 1,5 dolari/ metrul cub şi s-a redus la 1 dolar/ metrul cub. Tariful de tranzitare a Canalului Bâstroe este în prezent doar de 0,14 dolari/ metrul cub, indiferent dacă nava este încărcată sau nu..

"Chiar şi în condiţiile reducerilor, taxele pe Canalul Sulina sunt mai mari decât cele de pe Canalul Bâstroe, însă Canalul Sulina oferă avantaje substanţiale, cum ar fi dimensiunile navelor, pescaj, lungime, lăţime, ce pot tranzita pe canal, precum şi amenajarea superioară şi siguranţa navigaţiei în cazul parcurgerii acestui canal. Consiliul de Administraţie al AFDJ Galaţi consideră că va creşte semnificativ numărul navelor ce vor tranzita Canalul Sulina", a mai spus Capră.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici