Temeri pe Wall Street: creşterea economică, ajunsă la apogeu, începe să devină îngrijorătoare

Strategii de investiţii de pe Wall Street încep să ia în considerare un nou scenariu negativ: economia şi-a atins deja limita de viteză, scrie Bloomberg.

4450 afișări
Imaginea articolului Temeri pe Wall Street: creşterea economică, ajunsă la apogeu, începe să devină îngrijorătoare

Temeri pe Wall Street

Odată cu răspândirea variantei Delta a coronavirusului şi cu băncile centrale vorbind deja despre înăsprirea politicii monetare pentru a controla inflaţia, creşte un sentiment de îngrijorare că pieţele financiare au devenit prea optimiste.

Schimbarea de naraţiune a fost evidentă pe toate pieţele americane de acţiuni şi obligaţiuni la începutul săptămânii. Şi în Europa, cotaţiile acţiunilor celor mai mari companii s-au dus în jos. „Creşterea ajunsă la apogeu începe să devină un element mai îngrijorător“, a declarat Frank Benzimra, şef de strategie la Societe Generale.

„Acesta este de fapt unul dintre elementele care ne-au împins să reducem ponderea în activelor de risc în portofoliul nostru global. Aveţi inflaţie, dar aveţi şi acest aspect al creşterii.“ Anterior, investitorii erau încântaţi de perspectiva unei reveniri economice puternice la nivel mondial, alimentată de banii ieftini ai băncilor centrale şi de vaccinurile anti-Covid. Însă combinaţia dintre presiunea preţurilor şi ratele crescânde de infectare creşte riscul ca avansul economic puternic să nu rămână nimic altceva decât un vis frumos.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici