TeraPlast va acorda dividente şi acţiuni gratuite. Anunţul companiei

Acţionarii TeraPlast au aprobat acordarea de dividende şi distribuirea de acţiuni gratuite, în cadrul Adunării Generale a Acţionarilor din data de 25 iunie 2021, anunţă compania.

1162 afișări
Imaginea articolului TeraPlast va acorda dividente şi acţiuni gratuite. Anunţul companiei

TeraPlast va acorda dividente şi acţiuni gratuite. Anunţul companiei

Valoarea totală a dividendelor care urmează a fi acordate este de 226,6 milioane de lei, iar majorarea de capital social se va realiza cu suma de 43,6 milioane lei. Asta înseamnă un dividend brut de 0,13 lei/acţiune şi distribuirea de 1 acţiune gratuită la fiecare 4 acţiuni deţinute.

„Investim peste 160 milioane de lei în dezvoltarea Grupului TeraPlast pentru a livra în continuare creşteri de două cifre. Primul trimestru a confirmat că suntem pe drumul cel bun în realizarea bugetului de 636,2 milioane de lei cifră de afaceri în 2021, iar evoluţia din ultimele luni ne face să credem că în 26 iulie vom anunţa încă o serie de rezultate excelente pentru Grup. Tranzacţiile recente ne permit să aducem valoare acţionarilor noştri şi, în acelaşi timp, să ne continuăm evoluţia. Oferim acţionarilor un randament de 15,4%, calculat la capitalizarea actuală a TeraPlast. Considerăm firesc să ne răsplătim acţionarii pentru încrederea pe care ne-au arătat-o” a declarat Alexandru Stânean, CEO TeraPlast.

Dividendele se acordă din profitul înregistrat de TeraPlast SA în trimestrul 1 al anului curent. În urma finalizării tranzacţiei de vânzare a diviziei Steel, care a avut loc în februarie 2021, TeraPlast a înregistrat un profit de 274 milioane de lei. Din acest profit, Consiliul de Administraţie al TeraPlast a propus distribuirea sumei de 226,6 milioane de lei sub formă de dividend special, propunere aprobată în 25 iunie de către AGA. Tot atunci s-a aprobat şi majorarea de capital social şi acordarea de 1 acţiune gratuită la fiecare 4 acţiuni deţinute.

Pentru dividende, data ex-date este 12 iulie 2021, iar data plăţii este 22 iulie 2021. În cazul majorării de capital social, ex-date este 28 septembrie 2021, cu data plăţii stabilită pentru 30 septembrie 2021.

Grupul TeraPlast investeşte peste 160 milioane de lei în creşterea cu 50% a capacităţii de producţie pentru linia de business Instalaţii, în dublarea capacităţii de procesare a fabricii de reciclare PVC rigid şi în noul segment de business ambalaje biodegradabile. Pentru 2021, Grupul TeraPlast are bugetată o cifră de afaceri de 636,2 milioane de lei şi o EBTDA de 89,1 milioane de lei, în creştere cu 60% (cifra de afaceri), respectiv 63% (EBITDA) comparativ cu anul 2020. În perioada ianuarie-martie 2021, Grupul TeraPlast a înregistrat o cifră de afaceri de 107,9 milioane de lei (+28% faţă de T1/2020) şi o EBITDA de 17,5 milioane de lei (+61% faţă de T1/2020). În aceeaşi perioadă, profitul operaţional s-a dublat, iar marja EBITDA a crescut la 16,2%. Aceste rezultate ţin cont de redimensionarea Grupului în urma tranzacţiilor din 2020 şi sunt peste cele bugetate. Grupul studiază activ şi alte oportunităţi de achiziţii în ţară şi în străinătate. Obiectivul Grupului este de a reconstrui EBITDA de 130 milioane de lei anterioară tranzacţiilor recente, în decurs de 2 ani, atât prin fuziuni şi achiziţii, cât şi prin creştere organică.

Grupul este compus din companiile: TeraPlast, TeraGlass, TeraPlast Recycling, TeraBio Pack şi Somplast. Începând cu 2 iulie 2008, TeraPlast SA este listată la Bursa de Valori Bucureşti sub simbolul TRP. Acţiunile companiei sunt incluse în indicele de referinţă BET al Bursei de Valori Bucureşti şi, din septembrie 2020, în indicii TotalCap şi MicroCap ai FTSE Russell.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici