Tesla Model S, primul automobil electric desemnat maşina anului de revista americană Motor Trend

Sedanul Model S al producătorului american de automobile electrice Tesla a fost desemnat "Maşina anului 2013" de către prestigioasa revistă americană Motor Trend, învingând maşini ale unor producători mari precum BMW şi Ford.

1233 afișări
Imaginea articolului Tesla Model S, primul automobil electric desemnat maşina anului de revista americană Motor Trend

Tesla Model S (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Tesla Motors a fost înfiinţată în 2003 de un grup de ingineri întreprinzători din Silicon Valley, hotărâţi să demonstreze că vehiculele electrice pot fi extraordinare, potrivit site-ului companiei, relatează Bloomberg.

Automobilul Model S, cu un preţ de pornire de 57.400 de dolari, a învins concurenţii BMW Serie 3, Ford Fusion, Accord (Honda Motor) şi Lexus GS (Toyota Motor).

Este pentru prima oară când revista Motor Trend acordă acest premiu unui vehicul electric.

"Este o declaraţie nu doar pentru segmentul sedanurilor de lux şi cel al maşinilor electrice, ci pentru ingineria americană în ansamblul ei. Prima maşină propulsată cu alt carburant decât benzina, în istoria de 64 de ani a acestui premiu, trebuie să fie specială", a declarat Edward Loh, redactor şef al Motor Trend.

Producătorul de automobile din Palo Alto, California, denumit după inventatorul Nikola Tesla, face eforturi să mărească producţia la fabrica din Fremont, chiar dacă în septembrie a anunţat că livrările din 2012 nu vor atinge obiectivul de 5.000 de unităţi.

Tesla a anunţat că anul viitor va construi minim 20.000 de automobile Model S şi va adăuga vehiculul sport utilitar electric Model X în 2014.

Revista Motor Trend a fost înfiinţată în Statele Unite în 1949 şi una dintre cele mai vechi creaţii ale sale este premiul "Maşina anului", care a fost acordat aproape fără întrerupere, prima oară unui model Cadillac, fiind considerat cea mai importantă distincţie din industria auto americană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici