Theda Mar-Marmosim e onorată să lucreze pentru Catedrala Neamului

Compania Theda Mar-Marmosim implicată în ancheta jurnaliştilor de la Recorder privind presupuse nereguli în construcţia şi reabilitarea din bani publici a unor biserici, precizează că legăturile de colaborare ale societaţii cu Adrian Videanu s-au petrecut după ce acesta nu mai era implicat în politică.

1687 afișări
Imaginea articolului Theda Mar-Marmosim e onorată să lucreze pentru Catedrala Neamului

Sursa foto: Mediafaxfoto

„Aducem la cunoştinţa opiniei publice că grupul de societăţi Theda Mar – Marmosim îşi desfăşoară activitatea în acest domeniu de peste 50 de ani, în cadrul societăţiilor noastre activează profesionişti de excepţie începând de la muncitorii ce lucrează în carierele de piatra, unităţile de procesare, maeştrii pietrari din atelierele de cioplitorie şi slefuitorie, continuând cu ingineri proiectaţi, arhitecţi, artişti plastici, economişti, ingineri de şantier, montatori, personal logistic şi auxiliar. Toţi aceştia au participat la execuţia a numeroase proiecte de referinţă, atât în tara cât şi în străinătate.
 
Menţionăm totodată că societatea noastră a început colaborarea cu Patriarhia Romana în anul 2018, la 3 ani după ce domnul Adriean Videanu şi-a încheiat activitatea politică, iar modul în care s-au derulat discuţiile de negociere şi stabilire a termenilor contractuali a fost rolul activităţii unei echipe de profesionişti începând cu arhitecţii şi proiectanţii noştri, managerii de proiect şi montaj”, precizează societatea într-un comunicat.
 
Compania se consideră privilegiată că face parte dintr-un proiect de o asemenea anvergură şi complexitate cum e construcţia Catedralei Mântuirii Neamului, pe care îl consideră de talia marilor monumente istorice europene precum Catedrala Sân Pietro din Vatican sau Catredala Notre Dame din Paris.
 
„Suntem mândri şi onoraţi că avem ocazia să participam la construirea acestui monument arhitectonic care, în opinia noastră şi a specialiştilor în domeniu, este o lucrare de opera similara şi de aceeaşi importanţă cu alte asemenea monumente care sunt considerate puncte de reper mondial şi obiective de interes turistic, cum ar fi Catedrala Sân Pietro – Vatican, Catredala Notre Dame – Paris, Domul din Milano, Catedrala Sagrada Familia – Barcelona, Catedrala Sfântul Ştefan – Viena, etc.
 
Toate lucrările de piatra realizate, aşa cum s-a menţionat de altfel şi în articolul Recorder, sunt lucrări extrem de complexe ce au necesitat sute de ore de proiectare de specialitate, omologări speciale şi agrementări tehnice, teste de rezistenta, încercări speciale în situ, inspecţii şi recepţii de materiale la furnizorii de materie prime uneori a fost necesar să ne deplasam în zone cu risc, certificări pentru piesele metalice, subansamblele şi auxiliare folosite, selecţie specială şi premontaje. Cu alte cuvinte, fiecare aranjament alcătuit din mai multe elemente constituie un obiect de artă care nu se poate realiza decât mobilizând resursele şi expertiza unei întregi echipe într-un mod susţinut pe o perioadă îndelungată.
 
Toate elementele ornamentale sculptate în piatră sunt atent studiate şi documentate. Fiecare dintre ele au o semnificaţie şi o simbolistica aparte specifică spectrului bisericesc şi pentru a putea fi propuse spre aprobare au fost necesare mii de ore de analiză de detaliu având că subiect stiluri arhitectonice, ansambluri specifice, construcţii, elemente ornamentale, etc.”, spun reprezentanţii companiei.
 
De asemenea, Theda Mar-Marmosim salută decizia Patriarhiei Romane e a opta pentru o companie românească şi precizează că societatea a renunţat la toate exporturile de marmură de Ruschiţa, selecţia Muse Champagne, asumându-şi oferirea unei garanţii de 40 de ani pentru acest material.
 
„Ne-a bucurat decizia Patriarhiei Romane de a opta pentru companii cu acţionariat integral romanesc folosind materiale autohtone şi susţinând totodată prin aceasta economia naţională. Astfel, pentru a susţine acest proiect închinat Eroilor Romani şi pentru a putea asigura calitatea şi cantitatea necesare derulării lucrărilor la Catedrala, încă de acum 3 ani, societatea noastră a renunţat la toate exporturile de marmura de Ruschiţa, selecţia Muse Champagne – care reprezintă cea mai buna calitate din zăcământul de marmura de Ruschiţa. Pentru acest material, Muse Champagne, care reprezintă maxim 2% din totalul cantităţii extrase din cariera de piatra, societatea noastră şi-a asumat oferirea unei garanţii de 40 de ani!!! Nu ştim daca autorul articolului înţelege ce presupune asumarea unei astfel de garanţii la nivel de business şi a implicaţiilor şi responsabilităţilor ce decurg din acest lucru”, mai precizează comunicatul.
 
Site-ul Recorder a publicat zilele trecute un material despre o presupusă reţea secretă de oameni de afaceri, politicieni şi prelaţi de la vârful Bisericii care lucrează pentru atragerea banilor publici şi cheltuirea lor pentru construcţia şi reabilitarea de biserici. Potrivit celor de la Recorder, toată acestea reţea operează cu binecuvântarea celui mai puternic om din Biserica Ortodoxă Română, Patriarhul Daniel, pe care oamenii săi îl numesc „Marele Alb".
 
Până acum, două dintre personajele care apar în investigaţie şi-au prezentat demisiile. Lazăr Neacşu a demisionat din PSD, din Consiliul General al Municipiului Bucureşti şi din Adunarea Naţională Bisericească, iar preotul Aurel Mihai a demisionat din funcţia de vicar al Arhiepiscopiei Bucureşti.

Raspuns Articol Recorder by Mediafax.ro on Scribd

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici