Ţigările se scumpesc în medie cu 40 de bani, de la 1 iulie

Preţul de vânzare cu amănuntul al unui pachet de ţigări va creşte în medie cu 40 de bani (4.000 lei vechi), de la 1 iulie, când acciza totală va fi majorată la 50 de euro/1.000 de ţigarete, faţă de 41,5 euro în prezent, au declarat pentru MEDIAFAX surse din Ministerul Economiei şi Finanţelor.

11 afișări
Imaginea articolului Ţigările se scumpesc în medie cu 40 de bani, de la 1 iulie

Ţigările se scumpesc în medie cu 40 de bani, de la 1 iulie

Finanţele au stabilit că acciza specifică va fi de 27,31 euro/1.000 de ţigarete, la care se adăugă o acciză ad valorem de 25% aplicată preţului de vânzare cu amănuntul.

Acciza minimă va creşte cu 6 euro, la 45,5 euro/1.000 de ţigarete (152,72 lei/1.000 de ţigarete). Acciza minimă reprezintă 91% din acciza plătită pentru categoria de ţigări cea mai bine vândută, respectiv categoria premium începând din acest an.

Pentru produsele din grupa tutunului prelucrat, accizele intră în vigoare la data de 1 iulie a fiecărui an, în conformitate cu angajamentele asumate de România în procesul de negociere cu UE.

România trebuie să respecte un calendar de majorare treptată a taxei minime la 1.000 de ţigări, astfel încât valoarea accizei să ajungă, în 2010, la 74 de euro.

Ministerul Finanţelor estimează că majorarea accizei va aduce la bugetul general consolidat un plus de venituri de peste 500 milioane lei, în al doilea semestru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici