Tinerii din diaspora pot cere fonduri nerambursabile pentru înfiinţarea de ferme până în 5 iulie

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) a anunţat prelungirea până în 5 iulie a sesiunii de primire a cererilor de finanţare pentru submăsura „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri” dedicată celor din diaspora.

994 afișări
Imaginea articolului Tinerii din diaspora pot cere fonduri nerambursabile pentru înfiinţarea de ferme până în 5 iulie

Sursa foto: profimedia

Potrivit unui comunicat al AFIR, până în prezent au fost depuse 172 de proiecte în valoare de 6,9 milioane euro. Până la atingerea plafonului de depunere a proiectelor, mai sunt disponibile fonduri în valoare de 23 milioane euro.

Sprijinul acordat prin PNDR 2020 pentru instalarea tinerilor fermieri este 100% nerambursabil, în valoare de 40.000 sau de 50.000 de euro, în funcţie de dimensiunea exploataţiei agricole.

Finanţarea se acordă tinerilor fermieri sub formă de sumă forfetară în două tranşe: 75% la semnarea Contractului de finanţare şi 25% în funcţie de implementarea corectă a Planului de Afaceri, fără a depăşi trei ani (cinci ani pentru exploataţiile pomicole) de la semnarea Contractului de finanţare.

„Acordarea sprijinului va fi proporţională cu gradul de îndeplinire a Planului de Afaceri”, a transmis AFIR.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici