Ţiriac: În România nu ştie nimeni să calculeze costurile unui eveniment sportiv

România trebuie să organizeze evenimente sportive majore, cum ar fi un campionat european de fotbal, însă are nevoie să-şi dezvolte infrastructura, iar pe de altă parte nimeni nu ştie deocamdată la nivel local să calculeze corect costurile unor competiţii sportive, afirmă Ion Ţiriac.

306 afișări
Imaginea articolului Ţiriac: În România nu ştie nimeni să calculeze costurile unui eveniment sportiv

Ţiriac: În România nu ştie nimeni să calculeze costurile unui eveniment sportiv (Imagine: Bogdan Iordache/ Mediafax Foto)

"Sunt costuri. Din păcate, încă, costurile în sport în România nu ştie să le calculeze nimeni. Toată lumea începe să urle: <<Gratis, gratis!>>,<<Două milioane de euro meciul lui Bute, ia uite ce ... >>. Eu cu două milioane de euro nu-mi construiesc o toaletă la un turneu de tenis", a spus omul de afaceri la emisiunea "După 20 de ani", difuzată duminică de Pro TV.

Întrebat ce părere are despre Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE), găzduit la Braşov, Ţiriac crede că evenimentul a fost “foarte decent” organizat.

“Eu nu vreau să facem o furtună într-un pahar cu apă. Este o treabă importantă. În primul rând este legată de numele olimpic, Şi cu asta am spus tot. Dumnezeu ne-a dat nouă şi Carpaţii, din când în când ne mai dă şi zăpadă, iar dacă nu-i zăpadă acum sunt nişte tunuri care-o fac peste noapte. Acest FOTE a fost foarte, foarte decent organizat, în toată regula. (...) Am primit o scrisoare de la preşedintele federaţiei internaţionale, spunându-mi: <<Măi Ion, ce-aţi făcut acolo, extraordinar, formidabil, când vreţi un grand prix, când vreţi o cupă mondială?>>”, a spus el.

Fostul tenisman consideră că patinoarul de la Braşov este senzaţional, dar ar fi fost indicat să aibă o capacitate de 5.000 de locuri, şi nu 1.500.

Ţiriac a afirmat, răspunzând unei întrebări, că a mers până la Braşov cu elicopterul, pentru că nu îi mai face plăcere să conducă, dar că este primordial să existe autostradă.

În opinia sa, construcţia tronsonului de autostradă Comarnic - Braşov, unul din obiectivele anunţate de Guvern, poate fi terminată într-un an şi jumătate dacă există banii şi “profesionistul” care să o realizeze.

“Treburile acestea se fac repede. (...) Există lege. Şi pe mine mâine dimineaţă mă expropriază de la aeroport, de unde am Ţiriac Air, între piste, am 50 de hectare pe care trebuia să le fac pentru întreţinere. Vine statul şi poate să mă exproprieze mâine dimineaţă. Mai este un mic detaliu în 2013, care nu era în 1999 sau 1998: trebuie să mă despăgubească cu un preţ real. Şi asta trebuie făcută. Întâi te expropriază şi pe urmă te despăgubeşte”, a spus omul de afaceri.

Referitor la infrastructură, el a afirmat că îl deranjează foarte mult că România nu se află la acest capitol măcar la nivelul ţărilor emergente.

“Noi întotdeauna am sperat. Părinţii mei au sperat, eu la 20 de ani speram, la 40 de ani mai mult, la 60 de ani şi mai mult, acum împlinesc 74 şi tot sper. Sper să împlinesc şi 84 dacă voi avea noroc, ca să văd şi eu autostrăzile, să văd aeroporturile. Infrastructura joacă un rol foarte important pentru noi. Am greşit-o, uite că sunt peste 22 sau 23 de ani şi nu avem aproape nimic, şi am rămas singularizaţi în Europa”, a mai spus Ţiriac.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici