Ţiriac: Regiunile ar fi benefice, este mai uşor să împarţi banii. Mai multe capitale ar fi o glumă

Omul de afaceri Ion Ţiriac apreciază că proiectul de regionalizare a României este benefic şi simplifică împărţirea fondurilor, însă cataloghează drept o glumă propunerea ca regiunile să aibă mai multe capitale.

746 afișări
Imaginea articolului Ţiriac: Regiunile ar fi benefice, este mai uşor să împarţi banii. Mai multe capitale ar fi o glumă

Ţiriac: Regiunile ar fi benefice, este mai uşor să împarţi banii. Mai multe capitale ar fi o glumă

“Cred că aceste regiuni care ar trebui să se facă (...) ar fi benefice pentru România, pentru că s-ar crea o emulaţie oarecum, o strângere a acestor cătune, orăşele, oraşe, şi ar fi ceva centralizat. (...) Este mult mai uşor să împarţi banii la 7 decât să-i împarţi la 47 sau la 57”, a spus Ţiriac, la emisiunea “După 20 de ani”, difuzată duminică de Pro TV.

Guvernul a decis să înceapă acţiunile aferente procesului de regionalizare-descentralizare în România.

Ministrul Administraţiei, vicepremierul Liviu Dragnea, a declarat recent că într-o regiune nu va fi o singură capitală.

“Ne interesează ca fiecare judeţ şi fiecare cetăţean din fiecare judeţ să se bucure de avantajele regionalizării. Dacă va fi un sediu administrativ într-un oraş, în alt oraş din judeţ va fi, de exemplu, direcţia regională de finanţe, în altă capitală de judeţ va fi direcţia regională de mediu ţi aşa mai departe”, a spus Dragnea, citat de Gândul.info.

Întrebat despre discuţiile privind existenţa mai multor capitale, Ţiriac a afirmat că o asemenea propunere ar fi o glumă.

“Dumneata ai văzut vreodată undeva în lumea asta o ţară cu patru capitale, cu cinci capitale sau cu trei capitale? (...) Eu cred că asta-i o glumă dacă cineva o propune, sau, dacă nu, atunci nu mai avem ce să discutăm. Capitala-i capitală, acolo te strângi”, a spus el.

Omul de afaceri a adăugat că, “fără să se uite la hartă”, el ar alege drept capitale de regiuni oraşele Bucureşti, Braşov, Cluj, Timişoara, Iaşi şi Constanţa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici