Ţiriac: Toată viaţa am fost Ion şi aşa rămân; mie România îmi place

Omul de afaceri Ion Ţiriac spune că îi place România, deşi vremurile actuale sunt grele, şi crede că ţara are un spaţiu de progres enorm, iar mai devreme sau mai târziu va veni şi prim-ministrul care "să dea cu pumnul în masă" şi va face mai mult decât s-a făcut până în prezent.

78 afișări
Imaginea articolului Ţiriac: Toată viaţa am fost Ion şi aşa rămân; mie România îmi place

Ţiriac: Toată viaţa am fost Ion şi aşa rămân; mie România îmi place (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Toata viaţa am fost Ion şi aşa rămân. Mie România îmi place, vremurile grele există, în momentul ăsta, dar sunt convins că România are un spaţiu de progres enorm şi mai devreme sau mai târziu - aş prefera mai devreme - o să-mi vină şi prim-ministrul pe care il alegeţi dumneavoastră, sau altcineva, care o să dea cu pumnul în masă şi-o să facă mai mult decât s-a făcut până acum în România", a spus omul de afaceri la finalul emisiunii "După 20 de ani", difuzată duminică la Pro TV, întrebat de moderator dacă îi place România anului 2011.

Grupul Ţiriac Holdings, controlat de fostul tenisman, are activităţi în principal pe segmentele auto, imobiliare, servicii financiare, leasing şi transport aerian.

Întrebat ce afacere ar începe dacă ar avea 30 de ani şi 10.000 de euro, Ţiriac a spus că suma este una mare, cu care pot fi derulate diverse activităţi.

"Eu am început o afacere, când aveam 30 de ani, sau mai puţin chiar, şi mă duceam cu 40-50 de kilograme de conserve în Egipt, ca să nu cheltuiesc lira aia egipteană, şi mâncam conserve două-trei săptămâni (...). Şi atunci am început să fac afaceri. Cu banii pe care mi-i dădea cumpăram pantofi pe care-i vindeam în România, după care cumpăram corzi de tenis care erau făcute în Franţa şi le vindeam în Franţa, pentru că le cumpăram mai ieftin în România, şi aşa mai departe", a spus Ţiriac.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici