Tom Hayes, matematicianul nesociabil găsit ţap ispăşitor în scandalul manipulării dobânzilor Libor

Este Tom Hayes, un matematician de 35 de ani, întruchiparea modernă a infracţiunilor din sfera financiară?, se întreabă ziariştii de la The Wall Street Journal.

479 afișări
Imaginea articolului Tom Hayes, matematicianul nesociabil găsit ţap ispăşitor în scandalul manipulării dobânzilor Libor

Tom Hayes, matematicianul nesociabil găsit ţap ispăşitor în scandalul manipulării dobânzilor Libor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Răspunsul va fi probabil unul afirmativ în condiţiile în care procurorii britanici se pregătesc să-l scoată pe Hayes, fost trader de top al UBS şi Citigroup, drept principal vinovat în cazul de manipulare a ratei Libor, pe baza căreia se stabilesc ratele dobânzii la credite ipotecare şi alte tipuri de produse financiare de mii de miliarde de dolari în întreaga lume.

În apărarea sa, Hayes susţine că este acuzat în mod nedrept pentru practici care sunt utilizate la scară largă pe Wall Street.

Acesta argumentează că superiorii săi erau la curent cu operaţiunile sale, participândi ei înşişi, câteodată, la acestea. De aceea Hayes nu a considerat că ceea ce face ar fi greşit.

Citeşte mai multe despre cazul matematicianului Tom Hayes pe www.zf.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici