Topul companiilor de la Bursă dupa valoarea dividendelor estimate pe 2009

BRD Societe-Generale ar putea acorda în acest an cele mai mari dividende de pe Bursă, în valoare de circa 237 mil. lei, respectiv 0,34 lei/acţiune, dacă se ia în considerare un grad de distribuire de 30%, mai mic decat în anii precedenţi (37% în 2009 şi 45% în 2008). Valoarea dividendelor de la BRD ar putea să fie astfel cu 50% mai mică decât anul trecut, când banca a distribuit acţionarilor 508 mil. lei ca dividende, scăderea fiind determinată şi de reducerea profitului BRD cu 41%, arată "Ziarul Financiar".

43 afișări
Imaginea articolului Topul companiilor de la Bursă dupa valoarea dividendelor estimate pe 2009

Topul companiilor de la Bursa dupa valoarea dividendelor estimate pe 2009 (Imagine: Adrian Cojocaru/Mediafax Foto)

OMV Petrom (SNP) a anunţat că nu va distribui nici anul acesta dividende din profitul realizat în 2009, deşi a raportat o creştere a profitului faţă de 2008. Compania îşi păstrează resursele financiare pentru finanţarea programului de investiţii.

Citeşte mai multe despre topul companiilor de pe bursă după valoarea dividendelor pe www.zf.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici