Topul ţărilor cu cele mai mici angajamente publice financiare. Pe ce loc se clasează România

Datoriile guvernamentale de 35% din PIB plasează România pe locul 5 în topul ţărilor cu cele mai mici angajamente publice financiare, arată datele comunicate luni de biroul de statistică al Comisiei Europene - Eurostat.

962 afișări
Imaginea articolului Topul ţărilor cu cele mai mici angajamente publice financiare. Pe ce loc se clasează România

Topul ţărilor cu cele mai mici angajamente publice financiare. Pe ce loc se clasează România

La sfârşitul anului 2017, cele mai scăzute rate ale datoriei publice raportate la PIB au fost înregistrate în Estonia (9%), Luxemburg (23%), Bulgaria (25,4%), Republica Cehă (34,6%), România (35%) şi Danemarca (36,4%).

Potrivit Eurostat, 15 state membre au avut rate ale datoriei publice mai mari de 60% din PIB, cel mai mare fiind înregistrat în Grecia (178,6%), Italia (131,8%), Portugalia (125,7%), Belgia (103,1%) şi Spania (98,3%).

În zona euro, datoria guvernamentală raportată la PIB a scăzut de la 89% la sfârşitul anului 2016 la 86,7% la sfârşitul anului 2017, iar în UE28 de la 83,3% la 81,6%.

„În această comunicare, Eurostat furnizează deficitul şi datoria publică date bazate pe cifrele raportate în prima notificare din 2018 a statelor membre ale UE pentru anii 2014-2017, pentru aplicarea procedurii de deficit excesiv. Această notificare se bazează pe sistemul ESA 2010 naţional conturi. Această comunicare include, de asemenea, date privind cheltuielile şi veniturile publice”, se menţionează într-un comunicat al Eurostat.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici