Toyota este pe cale să redevină cel mai mare producător auto mondial

Toyota Motor este pe cale să redevină în acest an cel mai mare producător de automobile la nivel mondial, iar Volkswagen (VW) şi General Motors (GM) se luptă pentru locul al doilea, în timp ce industria de profil se îndreaptă spre un an record, în pofida crizei din Europa.

207 afișări
Imaginea articolului Toyota este pe cale să redevină cel mai mare producător auto mondial

Toyota este pe cale să redevină cel mai mare producător auto mondial (Imagine: AFP / MediafaxFoto)

Vânzările mondiale vor atinge pentru prima oară în istorie 80 de milioane de vehicule în acest an, achiziţiile din Statele Unite şi Japonia compensând declinul din Europa, potrivit estimărilor LMC Automotive, relatează Bloomberg.

Toyota şi-a revenit după tsunami-ul care a afectat Japonia în 2011 pentru a redeveni numărul unu mondial, iar lupta pentru locul al doilea dintre VW şi GM este prea strânsă pentru a se şti deocamdată învingătorul, diferenţa între vânzări fiind de sub 1%.

În primele nouă luni, Toyota a avut vânzări de 7,4 milioane de vehicule, GM 6,95 milioane unităţi, iar VW, inclusiv Porsche, 6,9 milioane unităţi.

Cele trei companii au beneficiat de soliditatea pieţei americane pentru vehicule uşoare, care se îndreaptă spre al treilea an consecutiv de creşteri, după prăbuşirea din 2009.

Analiştii anticipează că vânzările auto din SUA vor continua să crească anul viitor şi vor marca cea mai lungă perioadă pozitivă de la sfârşitul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici