Toyota se aşteaptă ca producţia să scadă cu 20% în acest an

Toyota, cel mai mare constructor de automobile la nivel mondial, se aşteaptă ca producţia grupului să scadă cu 20% în acest an, în raport cu 2008, la 6,5 milioane de vehicule, cel mai redus volum din ultimii şase ani, potrivit publicaţiei Chunichi.

13 afișări
Imaginea articolului Toyota se aşteaptă ca producţia să scadă cu 20% în acest an

Toyota se aşteaptă ca producţia să scadă cu 20% în acest an (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Grupul japonez a estimat pentru 2008 o producţie de 8,2 milioane de maşini.

Toyota vizează pentru acest an vânzarea a aproximativ şapte milioane de automobile şi intenţionează să reducă producţia pentru a permite stocurilor să scadă, se arată în publicaţia citată.

În Japonia, producţia va fi micşorată la trei milioane de automobile, însă numărul unităţilor asamblate ar putea scădea sub acest nivel în condiţiile în care problemele economice se vor intensifica, conform cotidianului japonez Yomiuri Shimbun.

O producţie de trei milioane de unităţi, cea mai scăzută din ultimii 30 de ani, este nivelul minim la care pot fi menţinute locurile de muncă la uzinele din Japonia.

Grupul a preconizat pentru anul financiar care se va încheia pe 31 martie prima pierdere operaţională din istorie, motivată prin reducerea vânzărilor şi valoarea ridicată a yenului. Toyota a sugerat, totodată, că pierderile s-ar putea extinde în anul financiar următor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici