Transelectrica: România a început procesul de decontare a pieţei de echilibrare la 15 minute

Începând de luni, piaţa de energie electricã din România a trecut de la intervalul de decontare de o orã la intervalul de decontare de 15 minute, conform regulamentelor europene transpuse în legislaţia româneascã, anunţă Transelectrica.

1310 afișări
Imaginea articolului Transelectrica: România a început procesul de decontare a pieţei de echilibrare la 15 minute

Transelectrica: România a început procesul de decontare a pieţei de echilibrare la 15 minute

Implementarea acestui interval de decontare pe piaţa de energie electricã face posibilã o tranzacţionare mult mai apropiatã de intervalul de livrare.

Acţiunile şi procesele necesare pentru trecerea la intervalul de decontare de 15 minute au fost coordonate de cãtre CNTEE Transelectrica SA în colaborare cu ANRE, OPCOM şi toţi participanţii la piaţa de energie.

Având în vedere complexitatea procesului de trecere la intervalul de decontare de 15 minute, acesta a fost pregãtit cu rigurozitate din punct de vedere tehnic în ultimele luni şi a necesitat realizarea unor modificãri ale platformelor utilizate şi proceselor derulate.

Astfel, perioada decembrie 2020 – ianuarie 2021 a fost dedicatã în întregime testelor şi corecţiilor necesare, precum şi diseminãrii rezultatelor acestora cãtre toate pãrţile implicate în aplicarea trecerii la decontarea la intervalul de 15 minute.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici