TRANZACŢIE importantă în retail: Carrefour preia Billa România

Retailerul francez Carrefour a semnat un acord cu grupul Rewe pentru achiziţia Billa România, cu o reţea de 86 de supermarketuri la nivel naţional, iar în urma achiziţiei Carrefour devine primul operator de supermarketuri din România.

5679 afișări
Imaginea articolului TRANZACŢIE importantă în retail: Carrefour preia Billa România

Tranzacţie importantă în retail: Carrefour preia Billa România

Supermarketurile Billa România au o suprafaţă de vânzare totală de 83.000 de metri pătraţi.

"Datorită acestei achiziţii, Carrefour devine primul operator de supermarketuri din România, întărindu-şi astfel oferta multiformat", se arată într-un comunicat al Carrefour.

Tranzacţia are nevoie de acordul Consiliul Concurentei.

Carrefour esate al doilea grup de distribuţie la nivel global şi primul din Europa, cu peste 380.000 de angajaţi. Grupul este prezent în 35 de ţări cu peste 12.000 de magazine, iar anul trecut a înregistrat o cifră de afaceri de 100,5 miliarde de euro.

În România, grupul Carrefour are 142 magazine dintre care 24 hipermarket-uri Carrefour, 73 supermarket-uri Market, 44 magazine de proximitate Express şi un website de comerţ online.

Billa este deţinută de Rewe International, controlat de grupul german Rewe, cu activităţi în retail şi turism.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici