Trei antreprenori români au creat prima criptomonedă românească dedicată protejării mediului. Captain Planet salvează planeta din nou

  • Criptomoneda CTP este un proiect al unor antreprenori din Craiova
  • 25% din încasările Captain Planet vor fi redirecţionate către ONG-urile de mediu
  • În comunitatea Captain Planet sunt înscrise OBG-uri din toată lumea
  • Platforma “captainplanet.space” va fi operaţională la finalul lunii aprilie
4388 afișări
Imaginea articolului Trei antreprenori români au creat prima criptomonedă românească dedicată protejării mediului. Captain Planet salvează planeta din nou

Sursa foto: Profimedia

Trei antreprenori din Craiova aduc în lumea crypto o monedă românească dedicată protejării mediului. Cryptomoneda “Captain Planet” este dezvoltată pe blockchainul românesc Elrond. Proiectul vizează o platformă ce pune la dispoziţia ONG-urilor spaţii pentru a-şi putea vinde propriile produse,dar poţi cumpăra doar cu moneda CTP.

Site-ul este lansat, tokenomics-ul e revizuit. S-a făcut şi prima rundă de presale. Vor fi cinci colecţii de NFT-uri.

Atuul Captain Planet este însă, “meme request”, susţine Longin Voicescu co-fondator al companiei. El şi partenerii lui sunt utilizatori de cryptomonede de multă vreme. Iar ideea Captain Planet le-a venit după ce a fost lansată moneda virtuală Water. Longin consideră că încălzirea globală este o problemă reală cu care se confruntă omenirea, aşa că au decis să tragă un semnal d ealarmă şi în lumea crypto.

LONGIN VOICESCU – co-fondator Captain Planet: “Un MeMe Coin cu un scop. Scopul este acela de a ajuta ONG-urile. (…) Puteţi veni să cereţi o caricatură sau un MeMe, iar artiştii noştri îl fac, iar noil îl transformăm în NFT şi îl trimitem în portofelul dumeavoastră.Deja avem o comunitate mare de artişti, am semnat un proiect cu Uniunea Artiştilor din România, filiala Sud.”

25% din câştiguri vor fi redirecţionate către ONG-urile care luptă pentru protecţia mediului, spun fondatorii companiei Captain Planet. Moneda nu poate fi cumpărată, deocamdată, dar deja şi-a găsit adepţi.

LONGIN VOICESCU – co-fondator Captain Planet: „A fost făcut private sale. A fost prima fază de presale care s-a încheiat în 38 de minute. Presale a fost făcut pe o platformă din ecosistemul Elrond, o platformă franţuzească. Urmează presale 2. În momentul acesta nu se poate achiziţiona.”

MARIUS BĂNICĂ – antreprenor: “Am urmărit îndeaproape tot ce se întâmplă cu această monedă, până la presale şi am constatat că are nişte proiecte interesante.Proiecte care ajută mediul de afaceri, ajută ONG-urile şi mediul în care trăim.Asta m-a făcut să cred în această monedă şi s-o achiziţionez.”

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici