Trei oraşe din ţară, campioane la turism în 2021

Pentru al doilea an la rând, judeţele Constanţa şi Braşov conduc clasamentul celor mai vizitate judeţe din România, depăşind pragul de un milion de turişti fiecare, conform datelor de la Institutul Naţional de Statistică.

4406 afișări
Imaginea articolului Trei oraşe din ţară, campioane la turism în 2021

Judeţul de la malul Mării Negre a avut anul trecut peste 1,2 milioane de turişti, în timp ce Braşovul a înregistrat puţin peste 1 milion de turişti, însă în ambele cazuri cifrele sunt în creştere faţă de anul anterior.

Pandemia a schimbat harta turistică locală şi a inversat clasamentul celor mai vizitate judeţe din România. Pentru prima dată, în 2020 cele mai vizitate judeţe au fost Constanţa şi Braşovul, iar pe a treia poziţie s-a aflat Bucureştiul. Anul 2021 nu a venit cu schimbări privind primele trei locuri în clasament. Bucureştiul era cea mai vizitată zonă din România prin prisma faptului că dispune de cea mai dezvoltată infrastructură hotelieră, care atrăgea anual câteva milioane de turişti, mare parte dintre ei venind în sco­puri de business. Anul trecut, în unităţile de cazare din Bucureşti au ajuns puţin peste 900.000 de turişti.

Anul trecut, în unităţile de cazare locale au fost înregistraţi 9,2 milioane de turişti, dintre care sub 10% au fost străini.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici