Tribunalul Argeş permite Arpechim să funcţioneze

Tribunalul Argeş a admis, luni, cererea Petrom de suspendare a deciziei de suspendare a autorizaţiei de mediu a rafinăriei Arpechim, astfel că unitatea va funcţiona până la pronunţarea instanţei de fond.

3 afișări
Imaginea articolului Tribunalul Argeş permite Arpechim să funcţioneze

Tribunalul Argeş permite Arpechim să funcţioneze

Decizia poate fi contestat cu recurs întermen de cincizile de la pronunţare.

Agenţia Regionalăpentru ProtecţiaMediului Piteşti a decis, la sfârşitul lunii mai, să suspende autorizaţia de mediu a rafinăriei Arpechim Piteşti, motivând că Petrom nu s-a conformat unor cerinţe precizate în documentul în baza căruia funcţionează combinatul. Agenţia de Mediu a justificat decizia prin nerealizarea a două măsuri din Planul de Acţiune al Autorizaţiei Integrate de Mediu, emisă pentru activitatea desfăşurată de Arpechim Piteşti, respectiv modernizarea rezervoarelor cu capac fix şi flotant pentru benzine şi închiderea haldei de deşeuri de acrilonitril şi a haldei noi de nămol biologic.

Pentru a se conforma decizie autorităţii de mediu, Petrom a stabilit, împreună cu autorităţile de mediu, planul de închidere temporară a rafinărieişi estimează că va îndeplini cerinţele pentru obţinerea autorizaţiei de mediu în termen de două luni. Termenul la care rafinăria va fi oprită urma să fie însă stabilit după elaborarea unui studiu de către o firmă de specialitate.

Potrivit Petrom, prima parte a planului presupune elaborarea de către o firmă specializată a unui studiu pentru conservarea instalaţiilor rafinăriei Arpechim şi în domeniul de petrochimie, în condiţii de siguranţă, după care urma conservarea instalaţiilor şi începerea închiderii treptate a rafinăriei.

Planul a fost aprobat de o comisie formată din reprezentanţi ai Inspectoratului de Urgenţă Argeş, Agenţiei Regionale pentru Protecţia Mediului Piteşti şi ai Agenţiei pentru Protecţia Mediului Argeş.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici